Ce fel de carti pot fi vandute unui anticariat?

Desi este mai putin cunoscuta in randul oamenilor obisnuiti, activitatea de achizitii carti a anticariatelor devine tot mai populara, ca urmare a promovarii acesteia in mediul online. Drept urmare, antunturile „anticariat cumpar carti” incep deja sa ofere rezultate.

Exista totusi si unele nelamuriri legate de aceasta activitate, pe care oamenii le pot avea, iar una dintre acestea este ce fel de carti pot fi vandute unui anticariat. Acest lucru va fi insa lamurit in cadrul articolului de fata.

Anticariat cumpar carti” vechi sau noi?

Este bine cunoscut faptul ca anticariatele au ca obiect de activitate cartile vechi, astfel ca oamenii vor presupune ca acest tip de carte este cel acceptat de acesti cumparatori de carti. In plus, aceasta parere este intarita si prin intermediul unor anunturi, cum este si „cumpar carti vechi”.

Cu toate ca volumele vechi sunt intr-adevar preferate de anticariate, acestea accepta orice fel de carti pentru a le cumpara, chiar si cele mai noi volume aparute pe piata. Prin urmare, nu exista nicio conditionare legata de vechimea cartilor, la fel cum este si in ceea ce priveste domeniul din care acestea fac parte.

Anticariat cumpar carti | Cumpar carti vechi | Anticariat-Carti.com

anticariat cumpar carti

Altfel spus, anticariatele cumpara carti din orice domeniu, indiferent ca sunt carti de literatura, istorie, dezvoltare personala sau manuale scolare, dictionare, cursuri de limbi straine, albume de arta. Toate acestea pot fi vandute unui anticariat.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca volumele vandute anticariatelor?

Anticariatul Anticariat-Carti.com solicita clientilor sai ca volumele pe care le vand sa respecte o singura conditie, acea de a se afla intr-o stare buna, fara urme grave de uzura sau deteriorare. Acest criteriu este solicitat insa de toate anticariatele care cumpara carti.

Motivul pentru care se impune acest criteriu este faptul ca lipsa unor pagini dintr-o carte sau urmele lasate la contactul acesteia cu apa pot impiedica lecturarea cartii respective. In plus, orice urma de uzura va influenta pretul primit pentru o carte.

Drept urmare, nu exista nicio limitare in ceea ce priveste vanzarea cartilor catre anticariate, astfel ca oricine care are in biblioteca volume pe care nu le mai citesc poate apela la ajutorul acestora.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.