Ce implica endodontia si etapele tratamentului endodontic?

Persoanele care vor sa beneficieze de tratamentul de endodontie in sector 6 pot apela cu incredere la medici dentisti de la clinica dentara Plaza Dent. Endodontia este un procedeu medical care are ca scop tratarea afectiunilor si a neregulilor prezente in interiorul dintelui, mai precis cele legate de afectiunile pulpei.

Endodontia – scoaterea nervilor

Devitalizarea unui dinte reprezinta singura manevra care se realizeaza fara a se cunoaste cu exactitate pasii care trebuie parcursi, de aceea mai este cunoscuta si denumirea de manevra “oarba”.

Exista mai multe etape pe care medicii stomatologi trebuie sa le parcurga atunci cand este vorba despre aceasta interventie si anume: curatarea si pregatirea canalelor radiculare, prepararea si conformarea mecanica a canalelor, sterilizarea si obturarea corespunzatoare a acestora.

Tratamentul de canal post consult medical se realizeaza in urma unui consult medical care are rolul de a identifica problema si de a stabili un plan care sa includa tratamanetul de canal in vederea remedierii acesteia. Daca medicul informeaza pacientul ca poate beneficia de un tratament de canal, asta inseamna ca dintele i se mai poate salva. Deoarece aceasta procedura se realizeaza sub anestezie locala, nu trebuie sa existe niciun motiv de ingrijorare.

Endodontie in sector 6 | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Cand se poate aplica aceasta procedura?

Tratamentul de endodontie se poate realiza la o clinica dentara din Bucuresti, cum este de exemplu Plaza Dent atunci cand o carie sau o anumita trauma distruge nervul de la nivelul dintelui, fiind necesara aplicarea tratamentului de canal. Datorita presiunii pe care aceasta afectiune o exercita fata de cavitatea pulpara, se ajunge inevitabil la aparitia durerii.

Daca pacientul va prezenta simptome precum sensibilitate marita atunci cand consuma alimente si bauturi, fie fierbinti, fie reci, este un semn ca acesta are nevoie de un tratament de canal. Insa, exista si alte simptome care se pot dezvolta: durere constanta, coloratia dintelui sau durere atunci cand se mesteca pe dintele respectiv. Cu toate acestea, nu toti bolnavii pot beneficia de acest tratament.

PlazaDent.ro este dotat cu aparatura de ultima generatie si recomanda cu caldura aceasta procedura medicala tuturor persoanelor care se afla in situatia de a-si pierde un dintre din cauza unei infectii sau a unui abces.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.