Fractura de dinte: una din cele mai comune urgente stomatologice

Unele evenimente chiar nu pot fi prevazute sau prevenite, iar fractura dintelui, una din cele mai frecvente probleme in cabinetele de urgente stomatologice in Bucuresti intra in aceasta categorie. Cei mai multi dintre pacientii care se prezinta la medicul dentist cu fractura de dinte sunt copiii, pentru ca se joaca foarte mult si astfel apar incidente neprevazute, dar si adultii neatenti sau care practica sporturi de contact.

Fractura dintelui de lapte necesita prezentarea la cabinetul de urgente stomatologice in Bucuresti

Medicii specialisti care fac parte din echipa cabinetului stomatologic cu adresa TwinDent.ro care s-au confruntat de-a lungul carierei cu numeroase astfel de incidente sfatuiesc pacientii sa nu amane prezentarea la medic.

Atunci cand copilul sau adultul isi fractureaza un dinte, nu este timp de pierdut. Pacientul, indiferent de varsta, trebuie dus la o clinica stomatologica in sector 5 pentru ca medicul specialist sa rezolve problema in detaliu.

In cazul in care dintele de lapte este afectat, parintele nu trebuie sa ia in calcul lipsa unui tratament adecvat, in ideea ca oricum dintele temporar va fi inlocuit de unul permanent. Este posibil ca dintele permanent sa nu mai aiba loc sa mai erupa pe arcada, spatiul inchizandu-se prin migrarea celorlalti dinti. In aceasta situatie, medicul va aplica in acea zona un mentinator de spatiu.

Urgente stomatologice in Bucuresti | Clinica stomatologica in sector 5 | TwinDent.ro

urgente stomatologice in Bucuresti

Solutii pentru remedierea fracturii dintelui permanent

In cazul in care este afectat dintele permanent, situatia este si mai grea si necesita rezolvare urgenta, in cateva ore de la producerea accidentului. Daca dintele a cazut, poate fi replantat in alveola daca este pus in recipient cu solutie salina, iar timpul in care pacientii se prezinta la cabinet este mai mic de 30 de minute – maxim o ora.

Exista si cazuri in care replantarea nu este posibila din cauza timpului prea indelungat scurs pana la vizita medicala sau din cauza patologiei asociate avulsiei, precum fractura oaselor maxilare. In principiu, cu cat timpul de prezentare la serviciul de urgente stomatologice este mai mic, cu atat sansele de reusita ale tratamentului sunt mai mari.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.