Ce reprezinta tratamentul de endodontie sector 6 si importanta acestuia?

Putini pacienti stiu ca un tratament de endodontie din sector 6 poate fi singurul care sa le salveze dintii. Practic, tratamentul endodontic reprezinta o serie de proceduri create pentru a elimina tesutul infectat sau inflamat, pentru a dezinfecta in detaliu spatiul endodontic si pentru a obtura canalele radiculare, astfel incat sa nu mai patrunda bacteriile si microorganismele si sa nu mai aiba spatiu unde sa se dezvolte.

Etapele si importanta unui tratament de endodontie sector 6

Practic, specialistii care isi desfasoara activitatea in clinica dentara Bucuresti cu sediul online la adresa Plazadent.ro sustin ca exista trei etape importante ale tratamentului endodontic, si anume tratamentul mecanic, dezinfectarea canalelor radiculare si obturata de canal. Tratamentul mecanic presupune indepartarea tesutului inflamat sau infectat o data cu indepartarea dentinei alterate de pe peretii canalului radicular. Este foarte importanta obtinerea unei bune curatari si dezinfectari a canalului principal si ramificatiile acestuia.

Prepararea canalelor radiculare trebuie sa respecte niste reguli principale, iar medicii specialisti endodonti trebuie sa isi indrepte apoi atentia catre dezinfectarea lor cu substante special pregatite in acest sens. Este foarte importanta obtinerea unei dezinfectii cat ma bune a canalului principal si a canalelor accesorii.

Obturatia de canal este ultima etapa care trebuie sa asigure o etansare buna pentru canalele radiculare si o eliminare a tuturor cailor de comunicare ale canalului cu restul cavitatii orale. Endodontia moderna este foarte precisa deoarece se lucreaza cu lupe, cu un microscop foarte precis cu un factor de marire de 25 de ori si cu posibilitatea de iluminare a canalelor dentare, cu apex locator si instrument electronic de masurare a lungimii canalelor dentare.

Endodontie din sector 6 | clinica dentara Bucuresti | Plazadent.ro

endodontie din sector 6

Obturatia de canal nu este dureroasa, pacientul nu resimte durere in timpul procedurii, doar la cateva zile dupa acest tratament. Endodontia are rolul de a salva radacinile dintelui de la extractie. Interiorul dintelui este curatat si apoi dintele este mult mai rezistent. Tratamentul endodontic poate fi terminat intr-o singura sedinta sau in mai multe sedinte la medicul dentist, cert este ca este o procedura necesara cu un risc minim de fracturare a radacinii si cu un rol foarte important in sanatatea orala a pacientului.

Preturile tratamentelor endodontice difera de la un caz la altul, dar cu siguranta reprezina valoarea corecta din punct de vedere al importantei pe care o are in viata pacientilor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.