Ce trebuie sa stii inainte de a opta pentru un implant dentar?

Un implant dentar in Bucuresti reprezinta materialul integrat in tesutul osos maxilar sau mandibular, ca si parte a tratamentului de inlocuire a dintilor naturali care au fost pierduti. Exista numeroase tipuri de implanturi dentare, iar succesul acestor proceduri efectuate de catre specialistii CabinetStomatologicSector2.ro consta indeosebi in alegerea corecta a implantului pentru fiecare caz clinic in parte.

Informatii necesare despre conditiile inserarii unui implant dentar in Bucuresti

In cadrul unui cunoscut cabinet stomatologic in sector 2 specialistii se confrunta din ce in ce mai des cu solicitarile pacientilor in ceea ce priveste inserarea implanturilor dentare. Acestea reprezinta la ora actuala cea mai moderna si mai rezistenta metoda de inlocuire a dintilor pierduti, cu un grad mare de adaptare in organism.

Implantul dentar poate fi de mai multe feluri. Implantul sub forma de radacina este si cel mai frecvent utilizat datorita stabilitatii ridicate pe care o prezinta la inserare si dupa inserare. Acest implant se aseamana unui surub si de el se prinde bontul protetic pe care se aseaza coronita dentara. Implantul de tip lama sau placa este folosit cand osul maxilarului este prea ingust pentru alte tipuri de implanturi si in cazul in care nu se poate aplica o grefa osoasa in acea zona.

Implantul dentar poate fi si tip cadru, sub forma unui dispozitiv metalic asemanator unei potcoave care se insereaza in mandibula si care se foloseste in cazul pacientilor care se confrunta cu deteriorari mandibulare severe. Implanturile subperiostale se aplica direct pe osul maxilarului, sub tesutul gingival si se fixeaza in os pe masura vindecarii gingiei.

Cabinet stomatologic in sector 2 | Implant dentar in Bucuresti | CabinetStomatologicSector2.ro

implant dentar in Bucuresti

Primul tip de implant dentar, cel de tip surub este si cel mai des utilizat in medicina dentara si are un grad de reusita de 99%. Pacientii pot opta pentru implantul dentar la orice varsta, incepand cu 18 ani, atunci cand osul mandibular este format, si pana la o varsta foarte inaintata, cu conditia sa nu existe probleme de sanatate foarte grave care sa ii impiedice in acest sens.

Fara doar si poate, implantul dentar este cea mai des recomandata forma de inlocuire a dintilor si a maselelor pierdute. Implantul dentar este o procedura care nu doare, nu necesita foarte mult timp de vindecare si dureaza poate intreaga viata. Daca este intretinut in mod corect, daca vizitele la medicul specialist sunt regulate si pacientii acorda importanta cuvenita ingrijirii acestuia, implantul dentar are o rata de succes foarte mare.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.