Cele mai bune locuri de snorkeling si scufundari din Costa Rica

Biodiversitatea spectaculoasa si minunile naturale din Costa Rica nu se opresc pe uscat. Sub valurile din larg, exista recife de corali, atoli, formatiuni de roci vulcanice, pesteri de rechini, toate pline de viata acvatica. Se pot gasi locuri de scufundare si snorkeling de clasa mondiala atat pe coastele Pacificului, cat si in Caraibe, care ofera scafandrilor o experienta de neegalat.

  • Isla del Coco

Isla del Coco a fost descrisa de Jacques Cousteau drept „cea mai frumoasa insula din lume”. Un sit al patrimoniului mondial Unesco, la 483 km sud-vest de Cabo Blanco, este cel mai rafinat parc marin din Costa Rica si una dintre destinatiile de scufundare de top din lume.

Cu toate acestea, este cel mai bine rezervat scafandrilor cu experienta, cu un spirit cu adevarat aventuros. Singura modalitate de a accesa insula si site-urile sale fenomenale de scufundare este printr-o excursie cu barca. Isla del Coco este renumita pentru multe tipuri de rechini, balene, delfini si pesti tropicali.

  • Islas Murciélagos (Insulele Liliecilor)

Islas Murciélagos se afla chiar in varful Parcului National Santa Rosa, in largul coastei Playa Hermosa din Guanacaste.

Aceste insule indepartate gazduiesc o gama fantastica de vieti marine, inclusiv cel mai faimos rezident al lor, rechinul taur. Scafandri cu experienta vin din toata lumea sa inoate alaturi de ei. Rechinii nu fura tot spectacolul, exista broaste testoase, raze gigantice si o selectie impresionanta de pesti tropicali care isi fac casa in jurul acestor insule.

Au mai fost observate rechini balena, balene cu cocoasa si delfini. Datorita vanturilor puternice sezoniere Papagayo, cele mai bune luni pentru scufundari aici sunt intre martie si noiembrie.

  • Islas Catalinas

Insulele Catalina, formate din 20 de insule mici, sunt o alta bijuterie de scufundare pe coasta Pacificului. Acesta este un loc de scufundare de renume mondial, deosebit de renumit pentru lista sa diversa de raze: raze manta uriase, raze manta diavolului, raze lilieci, raze vultur patate, raze electrice bullseye etc.

Balenele pilot, rechinii, testoasele si delfinii sunt, de asemenea, frecvent observate in jurul acestui lant insular. Cele mai bune luni de vizitat sunt intre septembrie si martie, deoarece vizibilitatea este cea mai buna.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.