Lucruri de facut in Belo Horizonte – Brazilia

Belo Horizonte (orizont frumos) este un oras renumit pentru vederea magnifica asupra muntilor din jur. Astazi, privelistea este mai greu de apreciat datorita constructiilor urbane infloritoare, insa are inca o multime de lucruri de dezvaluit vizitatorilor sai. Atat modern, cat si contemporan, Belo Horizonte este un oras plin de surprize care ofera vizitatorilor o calatorie plina de culoare.

Biserica Sfantul Francisc de Assisi

Pe malul lacului artificial Pampulha, remarcabila biserica modernista a lui Oscar Niemeyer este o adevarata minune arhitecturala de vizitat in Belo Horizonte. In interior, placile si picturile lui Candido Portinari sunt la fel de remarcabile. Vizitatorii trebuie sa ramana in cartier pentru a admira celelalte monumente si cladiri din anii 1940 proiectate de Niemeyer.

Complexul arhitectural din Pampulha are cateva simboluri frumoase ale orasului. Foarte aproape se gaseste faimosul stadion al orasului Mineirão. Exista, de asemenea, Muzeul de Arta, un muzeu cu o frumoasa gradina proiectat de arhitectul peisagistic Roberto Burle Marx, care a servit initial ca si cazinou si arata influenta evidenta modernista a lui Le Corbusier.

Parcul Municipal

Unul dintre cele mai atractive locuri de vizitat din Belo Horizonte este, fara indoiala, Parcul Municipal.  Situat la 10 minute sud-est de statia de autobuz, acest imens cadru verde tropical, gazduieste lacuri artificiale si mici alei demne de cutreierat de catre vizitatori. Este deosebit de frumos duminica, cand toata lumea merge acolo: ideal pentru intalnirea cu localnicii.

Museu de Artes e Ofícios

Vizitarea Belo Horizonte implica si, mai presus de toate, un interludiu istoric, economic, politic si artistic, povestit in diferitele muzee ale orasului. Situat in vechea gara centrala a orasului, care a fost construita in secolul al XIX-lea, Muzeul de Arte si Meserii ofera o buna imagine de ansamblu asupra bogatiei meseriilor braziliene inainte de industrializarea tarii.  Intrarea este gratuita sambata toata ziua si miercurea si joia intre orele 17:00 – 21:00.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.