Cele mai frumoase zone muntoase, de vizitat in Europa

Continentul european are, cu siguranta, un farmec aparte. Cultura, mancarea, oamenii prietenosi, limbile diferite, strazile mici si sinuoase si frumusetea tuturor oraselor de munte din Europa, fac din acest continent un loc dezirabil de vizitat.

Fiecare tara este atat de diferita de cealalta incat este nevoie de mult timp pentru a le vizita cum se cuvine, si desi orasele sunt extrem de frumoase si cuprinzatoare, Europa are, de asemenea, o natura incredibila, in special munti, in intreaga regiune.

Zonele muntoase din Europa, ce trebuie musai vizitate

Din Portugalia pana in Norvegia, Europa are o mare diversitate de munti si orase care ii insotesc. Iata cateva exemple:

  • Innsbruck, Austria

Considerata capitala europeana a sporturilor de iarna, Innsbruck ofera privelisti incredibile ale Alpilor pe tot parcursul anului.

In afara de drumetii sau activitatile specifice, orasul are multe de oferit: peisaje extraordinare si o arhitectura imperiala pentru care acest oras austriac este atat de renumit.

  • Zermatt, Elvetia

Situat in sudul Elvetiei, in apropiere de granita cu Italia, Zermatt este renumit pentru Matterhorn – unul dintre cei mai abrupti munti din lume.

In timpul lunilor de vara, se pot explora cei peste 400 de kilometri de trasee de drumetie. Odata intorsi in oras, turistii se pot delecta cu o bautura fierbinte, avand Matterhorn ca fundal.

  • Chamonix, Franta

Situat la doua ore la vest de Zermatt, orasul Chamonix din Franta, cuprinde cei mai frumosi munti din Europa, iar locatia este perfecta pentru persoanele care doresc sa exploreze Alpii francezi. Aici se afla Mont Blanc, cel mai inalt varf din toti Alpii.

  • Zurich, Elvetia

Desi orasul este considerat unul dintre cele mai scumpe din lume, exista o multime de activitati gratuite sau disponibile oricarui buzunar. Privelistea orasului este incredibila, de pe Uetliberg – un munte situat chiar langa oras.

  • Grenoble, Franta

Mai la sud, in Alpii francezi, se afla frumosul oras Grenoble. Considerat unul dintre cele mai inovatoare locuri din Franta, Grenoble este in plina expansiune, deoarece atrage din ce in ce mai multe intreprinderi care doresc o calitate ridicata a vietii.

Alte recomandari, ce merita atentia iubitorilor zonelor muntoase: Reine, Norvegia; Torla, Spania; Hallstatt, Austria; Cesky Krumlov, Cehia; Varenna, Italia si Salzburg, Austria.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.