Cele mai populare inventii

Fara descoperirile facute de marile genii ale lumii, viata noastra ar fi fost mult mai grea. V-ati gandit vreodata cum ati trai fara telefon sau chiar mai rau, fara electricitate?Va spunem noi: foarte, foarte greu. Acestea sunt cele mai populare si cele mai folosite inventii:

Motorul cu aburi

  • Telefonul este un instrument care converteste semnalele sonore in impulsuri electrice ce sunt transmise catre o alta locatie, unde un al receptor primeste impulsurile si le transforma la randul lui in sunete. In 1875, Alexander Graham Bell a construit primu telefon care transmitea vocea umana.
  • Istoria computerelor este destul de complicata, deoarece a fost nevoie de multi ani pentru a se ajunge la ceva cat de cat asemanator cu ceea ce folosim astazi. Insa totul a inceput in 1936, cand Konrad Zuse a construit primul calculaor programabil.
  • In 1884, Paul Nipkow a transmis imagini prin cablu, folosind un disc rotativ din metal cu 18 linii de rezolutie. Tehnologia a evoluat cu mult de atunci, insa trebuie sa ii multumim ca a reusit sa ne scape de plictiseala prin inventia sa.
  • In 1960, primul vehicul autopropulsat a fost inventat de francezul Nicholas Joseph Cugnot. Insa acesta functiona pe baza de aburi. In 1885, Karl Bezn a proiectat primul automobil practic care era alimentat de un motor pe combustie interna.
  • Aparatul foto. In 1814, Joseph Nicephore Niepce a creeat prima imagine fotografica cu o camera obscura. Insa aceasta imagine avea nevoie de o expunere de 8 ore la lumina, iar mai tarziu se decolora. Inventatorul primului proces practic de fotografiere este considerat Louis-Jacques-Mande Daguerre.
  • Motorul cu aburi. Thomas Savery a fost un inginer militar englez care a patentat in 1698 primul motor cu aburi. Acesta a fost imbunatatit in anii ce urmeaza.
  • Masina de cusut. Prima masina functionala a fost inventata de croitorul francez, Barthelemy Thimonnier, in 1830.
  • Contrar credintei populare ca Thomas Edison a inventat becul, se pare ca acesta doar a imbunatatit o idee veche de 50 de ani. in 1809, Humphry Davy, un chimist englez, a inventat primul bec electric, iar in 1878, sir Joseph Wilson Swan a reusit sa faca primul bec care sa dureze, cu un filament din fibra de carbon.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.