Cum ajuta dovezile rezolvarea unui caz

Dovezile ofera informatii rezonabile si importante care ofera o imagine completa si complexa asupra unui caz. Dovezile sunt de cele mai multe ori determinate fie direct sau circumstantial. Dovezile directe ofera informatii care sunt adevarate si care nu pot fi puse la indoiala, in timp ce dovezile circumstantiale sunt dovezile care sprijina o anumita teorie sau sugereaza o proba, dar nu demonstreaza nimic clar si de neargumentat. De exemplu, daca un expert arata faptul ca o rana provocata prin injunghiere a fost facuta de un cutit la fel, atat ca forma cat si ca model ca cel ce este detinut si de suspect, atunci aceasta dovada este una circumstantiala, pentru ca aceasta doar sprijina sau sugereaza teoria cum ca suspectul ar fi injunghiat victima. Dar o inregistrare video in care este aratat clar ca suspectul injunghie victima cu un cutit, este o dovada cat se poate de directa si lamuritoare, in acest fel cazul este clar si suspectul condamnat.

In cazurile legale, de cele mai multe ori exista o amestecatura de dovezi directe dar si circumstantiale care sunt prezentate unei parti decizionale. Si odata ce ambele parti, atat apararea cat si acuzarea isi prezinta ipotezele si dovezile, un juriu, un judecator, sau oricare alta parte decizionala este in masura sa ia o decizie bazata pe dovezile aduse. Asigurarea ca dovezile aduse sunt legale si pot fi prezentate in instanta, este o parte cruciala a oricarui proces drept. Nu este mai putin intamplator ca sa existe cazuri in care dovezile sunt anulate si procesul reluat pe baza unor noi dovezi stranse.

In scopul strangerii acestor dovezi pot fi de ajutor si detectivii particulari, ca cei de la Detectivi United, detectivi particulari in Bucuresti care se ocupa si cu supraveghere persoane.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.