Cum ne ferim de penele de cauciuc?

Teama de a nu face pană de cauciuc, pe care unii dintre noi o au, este pe deplin îndreptățită. Desigur, în funcție de traseele pe care le adoptăm, putem întâlni obiecte ascuțite care pot pătrunde în anvelopă. Sigur că în cazul anvelopelor tubeless, un astfel de incident nu te lasă în mijlocul străzii instantaneu. Anvelopa se mai poate deplasa pe distanțe scurte, uneori fiind și cazuri în care se poate merge cu un cui în roată zile întregi, fără a pierde presiunea.

Anvelope ieftine

Evident că nu sunt toate cazurile la fel de fericite. De aceea, nu trebuie să ne expunem riscului, ci să căutăm din timp metode de rezolvare a problemei. Prima și cea mai uzuală este roata de rezervă. A purta o roată de rezervă în portbagaj asigură în orice moment soluția ideală pentru a continua să mergem și după o pană. Însă există și variante mai interesante decât roata de rezervă.

Prima constă în soluțiile care sigilează înțepăturile de până la anumite diametre. Desigur, ele sigilează și porii, prevenind pierderea presiunii din setul de anvelope auto. Astfel de soluții se introduc prin valvă și, pe lângă astuparea automată a găurilor, asigură menținerea unei temperaturi scăzute în roată, deci per ansamblu o durată de viață mai mare. Ceea ce nu poate să facă o astfel de soluție este să astupe tăieturi sau gâlme care cedează. De aceea, tot roata de rezervă este cea mai viabilă variantă.

O altă modalitate de a te feri de pene este pneul runflat. Acesta asigură posibilitatea de a merge cu până la 60 km/h până la prima vulcanizare, deci este ideal în orice condiții. Problema apare dacă vulcanizarea nu are sculele de dejantat un astfel de pneu. Atunci, te poți alege cu un cauciuc mult mai scump decât unul uzual distrus de uneltele vulcanizării. În plus, astfel de pneuri sunt mai grele, deci mașina consumă mai mult și articulațiile sunt mai solicitate. Dacă însă sunteți în căutare de un set de anvelope ieftine, ne-ați găsti: www.anvelopaieftina.ro.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.