Cum sa mentinem emisiile motorului scazute

Inspecția tehnică periodică nu trebuie să devină un motiv de panică. Deși cu toții știm că ea produce emoții, aceasta nu trebuie să fie o regulă, dacă mașina se află în bune condiții. Iar una dintre cele mai uzuale probleme care pot penaliza o mașină este cea a noxelor excesive. Deci: cum pot păstra emisiile motorului în intervalul legal, dat de clasa de emisii a vehiculului? Există anumiți pași care, odată respectați, mențin motorul în condiții bune de funcționare.

ITP ieftin Bucuresti

Nu încălziți motorul pe loc. Indiferent de anotimp, motorul trebuie încălzit în mers. Dincolo de faptul că acest obicei reduce consumul, el menține turbina (în cazul motoarelor care au), injectoarele (care primesc un flux de combustibil mai mare) și mecanismul motor (grație unei presiuni corecte a uleiului) curate și lipsite de uzură. Foarte important însă: nu depășiți turația de 2000 rot/min., până când temperatura lichidului de răcire nu atinge 70°C. Uleiul rece, sub temperatura de lucru, nu poate lubrifia corect suprafețele în contact direct.

Nu menajați excesiv motorul cald. Desigur, actualele transmisii automate schimbă treptele la turații de până în 2000 rot/min, iar în cazul transmisiilor manuale, indicatoarele de schimbare a treptelor indică drept optimă aceeași turație. Cu toate acestea, turațiile scăzute mențin temperatura din camera de ardere la un nivel mic și fluxul prin injectoare extrem de redus. De aceea, reziduurile nu se ard, ci se depun peste tot, înrăutățind arderea și crescând emisiile. Schimburile de viteze trebuie făcute frecvent la peste 2200 rot/min, iar din când în când, turația trebuie urcată până spre zona roșie.

Nu lăsați să treacă timpul peste schimbul filtrelor, în special peste cel de motorină. Nu puneți în motor ulei și combustibil de calitate îndoielnică, sau cu alte specificații decât cele date de producător. Uleiul poate uza rapid motorul, iar combustibilul poate crea depuneri pe injectoare, supape și turbină. Toate acestea vor menține propulsorul în parametri corecți de funcționare pentru mai mult timp, transformând testarea ITP autoutilitare Bucuresti într-o formalitate. Programați-vă la numerele de telefon de pe www.alfaitp.ro, pentru a beneficia de ITP ieftin Bucuresti.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.