Cum sa alegi o saltea antiescare buna

Somnul joaca un rol foarte important pentru toti oamenii si are capacitatea de a influenta in mod pozitiv sau negativ starea psihica si fizica a adultilor si a copiilor. Saltelele antiescare au fost special concepute pentru cei care sunt imobilizati la pat, care nu se pot deplasa. Este vorba despre modele de saltele care au capacitatea de a oferi persoanelor cu dizabilitati posibilitatea de a se simti confortabil atunci cand stau in pat, avand in vedere ca ele sunt fortate de imprejurari sa petreaca tot timpul aici. Investitia intr-o saltea antiescare trebuie realizata insa numai in urma unei documentari temeinice, astfel incat sa poata fi ales cel mai bun model din toate punctele de vedere!

Tipuri de saltele

Pentru inceput, pacientii trebuie sa stie ca exista 2 categorii principale de saltele antiescare: este vorba despre saltelele pasive si cele active. De exemplu, modelele pasive pot fi utilizate pe paturi normale, fiind destinate celor care sunt imobilizati complet la pat si care prezinta un risc ridicat de aparitie a escarelor. Aceste tipuri de saltele sunt recomandate pentru a fi folosite la domiciliu. In acelasi timp, modelele active se remarca prin faptul ca sunt realizate din camere pneumatice (cele din fagure), respectiv din celule cilindrice (saltelele tubulare). Daca modelele din fagure sunt universale, putand fi folosite de care toate tipurile de bolnavi, celel tubulare sunt recomandate pentru pacientii care prezinta un mediu spre ridicat de aparitia a escarelor.

Greutatea pacientilor

Un alt detaliu care trebuie luat in considerare inainte de realizarea unei investitii intr-o saltea speciala este referitor la greutatea pacientilor. Majoritatea modelelor sunt realizate astfel incat sa suporte, in medie, o greutate de pana la 100 de kilograme, insa exista si saltele care au capacitatea de a suporta chiar si 140 de kilograme. Despre modelele realizate din fagure este bine sa se stie ca uniformizeaza foarte bine presiunea pe intreaga suprafata a corpului.

Saltea antiescare | cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

saltea antiescare

Dimensiuni

Bineinteles, dimensiunile saltelelor sunt si ele importante. De preferat este ca modelele de care pacientii sunt interesati sa fie cat mai mari, astfel incat sa aiba suficient loc in pat si sa se simta bine in acelasi timp.

Site-ul MagazinulOrtopedic.ro reprezinta locul ideal din care poate fi achizitionata atat o saltea speciala pentru persoanele imobilizate la pat, cat si un cadru de mers sau scaune wc pentru camera. Pacientilor trebuie sa li se acorde intotdeauna o atentie speciala, pentru a simti ca sunt ingrijiti in mod corespunzator, cu respect si cu dragoste!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.