Ce proprietati au fructele de ienupar si cum ajuta acestea organismul in sezonul rece?

Incepand cu luna octombrie fructele de ienupar se recolteaza in vederea consumului. Arborele este vesnic verde si creste in Europa, Asia si America de Nord, producand fructe sub forma de boabe albastre care au numeroase beneficii pentru sanatate, fiind utilizate in medicina naturista cu succes.

Cura cu fructe de ienupar este recomandata in sezonul rece pentru ca acestea contin foarte multa vitamina C, esentiala pentru a sustine si a intari sistemul imunitar.

In plus, fructele de ienupar protejeaza celulele de actiunea nociva a radicalilor liberi, avand un puternic efect antioxidant, continand flavonoizi si uleiuri volatile. Fructele de ienupar au si proprietati antiinflamatorii, iar specialistii in fitoterapie le recomanda sub forma de sirop, tinctura, extract sau cura cu fructe mancate ca atare.

Beneficiile fructelor de ienupar asupra consumatorilor

Fructele de ienupar sunt folosite in medicina traditionala pentru gestionarea diabetului, acestea avand proprietati importante antidiabetice. Suplimentele pe baza de fructe de ienupar normalizeaza glicemia, iar ceaiul de ienupar poate fi baut de catre diabetici in cantitati de panma la un litru pe zi, in mai multe reprize.

De asemenea, fructele de ienupar au un rol important in cresterea nivelului de colesterol bun si reducerea nivelului de trigliceride si a colesterolului rau. boabele de ienupar se consuma in patru-sase cure pe an, la o distanta de minim 21 de zile diferenta pentru a avea efectul scontat.

Mai mult decta atat, fructele de ienupar au si proprietati antifungice si antibacteriene, fiind recomandate impotriva candidozei vaginale. Extractul din fructe de ienupar este ideal si impotriva unor bacterii ce cauzeaza intoxicatii alimentare sau infectii ale pielii, oaselor si plamanilor. Uleiul volatil de ienupar se poate administra in cure de catre 14 zile, urmate de 14 zile pauza, si este foarte usor de gasit la orice magazin naturist.

Inainte de a incepe cura naturala cu fructe de ienupar, se recomanda ca pacientii sa se intereseze de contraindicatiile acestor fructe, dar si de modul in care pot fi administrate respectivele produse pentru a nu face mai mult rau organismului.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.