Cum sa faci mobilierul vechi sa arate ca nou?

Fiecare persoana isi doreste la un moment dat sa ofera o noua perspectiva casei si locului in care traieste. Aveti posibilitatea sa schimbati perdelele sau chiar un scaun, poate chiar doua, dar nu puteti inlocui toate obiectele de mobilier vechi cu unele noi, cu exceptia cazului in care aveti mai multi bani pe care-i puteti cheltui in acest sens.

Exista modalitati de a face ca o piesa veche de mobilier sa arate la fel de bine ca una noua si iata cateva sfaturi si trucuri pe care le puteti urma pentru a obtine ceva stralucitor si atractiv dintr-un mobilier vechi!

Pe masura ce lucrurile se invechesc, ele sunt mai predispuse la deteriorare si la zgariere. Stim cu totii cat de urate sunt zgarieturile, insa acestea pot fi indepartate cu ajutorul nucilor. Luati mizeul unei nuci si frecati bine zona zgariata, curand veti observa ca nuca va lasa urme de ulei. Lasati uleiul sa se usuce pe suprafata mobilei, dupa care stergeti cu o carpa moale si uscata. Acel ulei are un rol hidratant asupra lemnului si este foarte benefic. Daca nu doriti sa fiti foarte traditional in acest sens, puteti cumpara diverse uleiuri de la magazinele de profil.

Murdaria invecheste lucrurile mai mult decat orice. Aveti grija de mobilier curatandu-l in mod regulat. Atentie, insa, la produsele de curatare, folositi-le pe cele naturale si blande pentru a nu deteriora suprafata mobilei. Un mobilier vechi poate fi foarte usor afectat de substantele agresive.

Daca doriti sa aveti o mobila care dureaza ani si ani, tot ce aveti de facut este sa o tineti la distanta de umezeala. Mediul umed este cel mai mare inamic al mobilei, in general, dar mai ales al celei vechi. Umezeala va deteriora lacul aplicat si stralucirea naturala a lemnului care nu mai poate fi restabilita indiferent de metodele de restaurare folosite.

Amanet de antichitati din Bucuresti – HQZ.ro

Toate aceste sfaturi suna bine, mai ales pentru persoanele care au timp sa se ocupe de mobila veche. Cei care nu fac parte din aceasta categorie, o pot vinde, folosind apoi banii pentru a cumpara mobilier nou. Daca doriti sa vindeti, cumpar mobilier vechi! Accesand http://hqz.ro/ puteti afla mai multe despre acest lucru, dar si despre activitatea HQZ, amanet de antichitati din Bucuresti!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.