Cum sa va pregatiti pentru vanzarea unei case?

Exista cativa pasi care pot face toata diferenta cand doriti sa vindeti o casa.

Daca un potential cumparator vede ca imobilul este prea aglomerat, murdar, colorat sau prea original, probabil ca nu se va mai intoarce.

Cel mai bine este sa va faceti casa atat de spatioasa, curata, fara gust (da, fara gust!) si cat mai traditionala posibil.

Incercati sa pastrati numai mobila absolut esentiala in interiorul casei. Daca nu ati folosit o piesa de mobilier de foarte mult timp o puteti vinde sau arunca. Acest lucru va ajuta camera arata mai mare.

Aranjati obiectele unul cate unul sau in grupuri de 3 sau 5 obiecte. Utilizati cat mai putine obiecte posibil. Obiectele sunt mai atractive atunci cand sunt aranjate in grupuri de numere impare, nu este clar de ce. Reimprospatati camerele casei cu flori proaspat taiate si cu fructe.

Revedeti-va toate obiectele de mobilier si repozitionati-le daca este necesar. Verificati covoarele si ferestrele din fiecare camera si curatati daca este necesar.

Fiti atenti la aspectul exterior al casei dvs. Indepartati plantele care ascund prea mult casa. Dati o mana de vopsea daca este nevoie. Verificati starea vopselei exterioare a casei dvs. Verificati cum arata de pe trotuar sau din strada. Puneti-va in locul cumparatorului!

Eliminati toate fotografiile dvs. personale, deoarece acest lucru tinde sa il faca pe vizitatori incomod.

Faceti fotografii profesionale care evidentiaza fiecare camera si exteriorul proprietatii. Daca soarele lumineaza o camera, faceti fotografii din acea camera intr-o zi insorita, dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu. Porniti lumina, deoarece acest lucru va crea o dispozitie speciala, faceti-o chiar daca fotograful nu este de acord.

Decorarea casei poate sa nu ii impresioneze pe potentialii cumparatori, o familie nu are aceleasi gusturi ca o singura persoana, si nici doua familii nu au gusturi similare. Casa ta va atrage anumite categorii de oameni mai multe decat pe altele.

Acordati o atentie deosebita baii, toaletelor si bucatariei. Puneti prosoape frumoase in baie si puneti niste flori. Daca nu aveti multe ghivece de flori, puneti in bucatarie una sau doua cosuri frumoase pline de fructe stralucitoare si atarnati una sau doua stergare frumoase.

Aflati cum sa va prezentati casa. Atunci cand potentialii cumparatori sau agentul imobiliar va invita sa vizitati, fiti cat mai disponibil si mai flexibil. O multime de oameni vor dori sa viziteze in timpul zilei, astfel incat probabil veti fi la locul de munca. Daca nu puteti fi liber, intrebati un prieten apropiat sau un membru al familiei daca el sau ea poate fi prezent.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.