Decluttering sau cum sa-ti simplifici viata

Daca doresti sa ai o garderoba durabila, exista o mare probabilitate de a te confrunta cu situatia in care trebuie sa renunti la lucrurile nefolositoare. Procesul ar putea fi numit minimalism care reprezinta miscarea ce urmareste simplificarea vietii oamenilor prin distrugerea atasamentului lor fata diverse chestii nefolositoare, dar si prin oferirea unei viziuni alternative asupra calitatii si nu a cantitatii.

In limba engleza exista un cuvant care denumeste foarte bine toata esenta minimalismului. Acesta este „declutter”si inseamna, practic, sa scapi de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Cu toate acestea, daca achizitionezi haine rapid, fara sa planifici cum anume le poti combina astfel incat sa fi in tendinte, este posibil sa iti mentii in continuare obiceiurile nesanatoase de consum. Este important sa elimini in timp tot ce nu folosesti din garderoba.

Pe masura ce lucrezi la procesul de decluttering, nu conteaza ca este vorba de o saptamana sau un an, asigura-te ca ai examinat cu atentie atasamentul pentru haine. In acest fel nu vei continua sa acumulezi si sa tot acumulezi un dulap plin de haine de care nu ai deloc nevoie.

In acest proces, pentru a actiona in mod durabil, este important sa incerci sa gasesti noi stapani pentru hainele de care vrei sa scapi. Fie ca le donezi altor membrii ai familiei, prietenilor sau le duci la un second hand, este foarte important sa nu le arumci pentru ca acesta nu este un comportament ecologic. Asta nu inseamna ca dulapul trebuie sa fie gol, mai ales daca acest stil nu se potriveste personalitatii tale. Un dulap durabil este unul ce contine imbracaminte de buna calitate, din tesaturi durabile, care sunt purtate in mod regulat, beneficiaza de o utilizare corespunzatoare recomandarilor producatorului si apoi sunt aruncate intr-un mod durabil.

Un singur cuvant ca si decluttering ar putea fi tradus prin trei cuvinte in limba romana: sortez, aranjez, arunc.

Asadar, pentru a ajunge la o viata in care nu avem nici prea multe haine si obiecte care ne incruca, dar nici nu ducem lipsa de ceva anume, este necesara sortarea, evaluarea necesitarilor, reorganizarea obiectelor ramase si aruncarea sau donarea lucrurilor nefolositoare pentru noi, dar utile altora!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.