Festivaluri din Spania de interes turistic international

Spania sarbatoreste numeroase festivaluri vibrante de-a lungul anului. Aceasta este una dintre cele mai importante destinatii turistice din Europa. Tara are o bogata cultura si mostenire care se reflecta in numeroasele festivaluri vibrante care se organizeaza aici. Unele dintre aceste sarbatori spaniole au fost desemnate cu titlul de „Fiesta de interes turistic international” de catre ministerul turismului guvernului spaniol. Unele dintre ele sunt mentionate mai jos:

  • Carnavalul Santa Cruz de Tenerife

Este un carnaval, anual, care atrage milioane de turisti de pe tot globul. Se considera ca acest carnaval este cel de-al doilea carnaval cel mai popular din lume dupa cel organizat in Rio de Janeiro din Brazilia. Festivalul incepe cu o parada de deschidere care continua in noaptea in care mii de oameni imbracati de carnaval, incep sa danseze pana in zorii zilei urmatoare. Carnavalul continua cateva zile.

  • La Tomatina

La Tomatina se desfasoara in fiecare an in orasul Buñol din Valencia. Este un festival unic in care participantii isi arunca rosii unul la altul doar pentru pura distractie si amuzament. Festivalul care a inceput in 1945, are loc in ultima zi de miercuri a lunii august a fiecarui an.

  • Ruta del Tambor si Bombo

Acest festival al Germaniei sarbatoreste Pastele si Patimile lui Hristos. Festivitatile se desfasoara in noua orase din provincia spaniola Teruel. Locuitorii poarta tunici speciale in aceasta perioada si canta la tobe. Inainte de anii 1980, numai barbatii aveau voie sa cante la tobe, dar aceasta regula s-a schimbat.

  • Los Carnavales de Cádiz

Unul dintre cele mai populare carnavaluri din Spania, acest carnaval implica folosirea umorului, a sarcasmului si a ironiei pentru a exprima ingrijorarile cu privire la problemele presante din lumea de azi. Se desfasoara in fiecare an timp de doua saptamani in orasul Cádiz.

  • The Falles Of Valencia

Acest festival traditional se desfasoara in perioada 15-19 martie in fiecare an in orasul Valencia, in comemorarea Sfantului Iosif. Sarbatorile din aceasta perioada includ artificii spectaculoase, focuri, fiesta si multe altele.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.