Folosirea laptopului cu incarcator fara baterie poate prelungi durata de viata a dispozitivului?

Laptopul este un accesoriu de baza in viata de zi cu zi, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, atat pentru cei ce calatoresc in scop de afaceri sau pentru relaxare, pentru cei ce au un job exclusiv online sau vor sa se joace, pentru persoanele care tin legatura cu membrii familiei pe internet sau intentioneaza sa isi deschida o afacere. De cele mai multe ori se intampla ca laptopul de acasa sa fie folosit conectat la priza in permanenta, acelasi lucru fiind valabil si pentru dispozitivul folosit in birou. Intervine, asadar, intrebarea: cum este mai bine pentru laptop, sa se pastreze sau nu bateria in dispozitiv?

Trebuie inlaturata bateria din laptop?

In cazul dispozitivelor moderne, bateriile sunt foarte avansate si nu se pot supraincarca, dar pot suferi deteriorari din cauza caldurii. De aceea, in timpul jocurilor solicitante sau lucrarilor indelungate, laptopul poate genera mai multa caldura, ceea ce inseamna ca bateria se poate supraincarca si poate determina detriorarea majora a acesteia. De aceea, se recomanda scoaterea bateriei in cazul in care utilizatorii stiu ca vor folosi laptopul intr-un mod solicitant.

O alta situatie cand se recomanda scoaterea bateriei este in cazul in care utilizatorii stiu ca nu vor folosi laptopul o perioada mai indelungata. In acest caz, se recomanda incarcarea bateriei la 40% si depozitarea dispozitivului intr-un loc racoros.

Cum se poate prelungi durata de viata a bateriei?

Efectiv nu se poate prelungi durata de viata a bateriei, dar se poate proteja calitatea si capacitatea ei. De aceea, se recomanda ca utilizatorii sa:

  • nu descarce niciodata bateria complet;
  • descarce bateria partial si sa o incarce dupa;
  • evite expunerea excesiva la temperaturi ridicate;
  • incarce la 40% bateria pentru depozitarea indelungata si sa o reincarce periodic.

Este recomandat ca utilizatorii sa nu puna in practica orice “sfat” gasit pe internet, cum ar fi depozitarea bateriei in frigider, sau in alte locuri, pentru ca se poate deteriora grav si ireversibil.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.