Importanta purtarii unor halate medicale de calitate

Cele mai importante “carti de vizita” ale cadrelor medicale sunt reprezentate de accesoriile vestimentare simple, dar foarte utile, halate medicale sigure si confortabile, echipamentele de lucru specifice sectorului medical care le ofera cadrelor medicale siguranta si prestanta.

Cand sunt mentionate prima data in istorie halate medicale?

Desi acum pot fi gasite in majoritatea magazinelor de specialitate, atat fizice cat si online, https://www.medifashion.ro halatele medicale nu au fost accesorii atat de accesibile pana acum cateva decenii. Prima inregistrare a unei uniforme medicale purtata de cadrele medicale dateaza din timpul razboiului din Crimeea, cand personalul medical se diferentia prin purtarea unui halat alb, devenit ulterior celebru si purtat pana in prezent.

Desi albul este si acum un element important al unei uniforme medicale, stilul s-a schimbat in timp si acum sunt disponibile halate si uniforme in diferite culori si chiar in diferite modele. Indiferent de culoarea halatului sau uniformei, echipamentele aferente personalului medical inspira liniste si incredere pacientilor.

Ce rol au halatele medicale?

Halatele medicale pot fi purtate atat de catre doctori, cat si de catre asistente si denota seriozitatea si profesionalismul cadrelor medicale, simbolizand totodata indemanarea,a tentia si disponibilitatea purtatorilor.

Pe langa statutul profesional pe care il simbolizeaza halatele medicale, acestea trebuie sa asigure si protectia necesara impotriva riscului transmiterii microbilor si propagarii bolilor. De aceea, halatul medical este un element important atat pentru medici, cat si pentru pacienti si persoanele care intra in contact cu acestia.

Halate medicale | Uniforme medicale | MediFashion.ro

halate medicale

Cum trebuie sa fie halatele medicale?

Halatele medicale trebuie sa asigure un grad sporit de protectie impotriva conditiilor de umiditate si de contaminare si sa asigure confortul necesar in timpul purtarii. In plus, acestea sut menite sa reziste la curatari la temperaturi foarte mari, o practica necesara in randul cadrelor medicale.

Nu in ultimul rand, halatele medicale trebuie sa se incadreze in cerintele clinicii medicale atat din punct de vedere al culorii, cat si al lungimii. Halatele medicale trebuie sa aiba buzunare mari pentru a putea include diverse instrumente medicale si retete in timpul programului de lucru.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.