Ingrijirea fetei: adopta ritualul japonez de ingrijire

Femeile japoneze sunt foarte apreciate in intreaga lume datorita pielii perfecte pe care o afiseaza. Acestea o obtin insa printr-un ritual foarte bine stabilit, care poate fi efectuat in numai 3 pasi, de femei din intreaga lume.

 

Tratamentele si ritualurile japoneze sunt cunoscute in intreaga lume, mai ales ca acestia au un astfel de ritual pentru aproape orice tip de activitate. Unul dintre motivele pentru care sunt foarte cunoscuti japonezii este practica lor de stratificare (suprapunerea mai multor tratamente, de la cele mai usoare la cele mai bogate, ca un mille-fouille).

Astfel ca femeile care doresc sa se bucure de un ten impecabil, la fel ca al femeilor din Japonia, pot pune in aplicare ritual lor de ingrijire a fetei in 3 pasi:

 

Pasul 1 – Dubla Curatare

Primul pas este si unul esential in ritualul de frumusete japonez. Acesta incepe prin utilizarea unei substante grase (ulei de curatare, balsam sau lapte demachiant) pentru a indeparta machiajul, sebumul, praful si particulele de poluare. In timpul aplicarii se recomanda masarea usoara a fetei, cu varful degetelor, astfel incat sa poata fi indepartate toate impuritatile si sa fie stimulata circulatia sangelui la nivelul tenului.

Ulterior, ar trebui folosit un produs de curatare spumant, care poate fi clatit cu apa sau un burete konjac, pentru a indeparta ultimele substante grase.

 

Pasul 2 – Folosirea unui tratament lichid pentru pregatirea tenului

Pe tenul curat este important sa se aplice un tratament lichid (esenta, lotiune hidratanta), care are rolul de a pregati tenul pentru aplicarea celorlalte formule. Bine hidratata, epiderma este intr-adevar mai receptiva la absorbtia produselor de ingrijire concentrate in ingrediente active.

Poate fi folosit un spray sau lotiunea poate fi aplicata apasand cu palmele pe ten. Unele formule, pe langa faptul ca sunt hidratante, sunt imbogatite cu ingrediente active de echilibrare si fermitate.

 

Pasul 3 – Aplicarea unui ser cu actiune tintita

Aplicat pe pielea umeda, imediat dupa lotiune, ingredientele active din ser actioneaza direct asupra aspectelor dorite, pana in profunzimea pielii. Este important ca acesta sa fie ales in functie de nevoile pielii, cum ar fi pentru zona T, pentru o hidratare intensa, pentru corectarea imperfectiunilor sau netezirea ridurilor fine.

Acest ritual de ingrijire se incheie cu aplicarea unei creme cu o textura bogata, mai bogata decat a tratamentelor aplicate anterior, care are rolul de a proteja epiderma impotriva deshidratarii, poluarii si altor agresiuni externe.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.