Legislatia australiana privind produsele cosmetice

Schimbarile legislative din Australia care au reclasificat produsele cosmetice, precum si modul in care acestea sunt ambalate si promovate pe piata au impus un nou standard in domeniu. O consecinta reala a acestor schimbari din domeniu a fost legata de fapul ca o serie de produse care au cunoscut efecte fiziologice asupra organismului au fost luate in considerare acum drept produse cosmetice. In vechile regulamente internationale, deodorantele, care mascau mirosurile emanate de corp, au fost definite ca produse cosmetice, in timp ce antipespirantele, care inhiba transpiratia, adica afecteaza functiile biologice ale organismului, au fost clasificate ca agenti terapeutici, adica medicamente.

Ca un rezultat al analizei, ambele categorii de produse au fost redefinite legal ca produse cosmetice pe teritoriul Australiei. Schimbarile legislative din Australia fac parte dintr-o tendinta generala care a cuprins mai multe legislatii internationale. Reglementarea acestor produse, precum si schimbarea legislatiei aplicate este foarte costisitoare atat pentru guvernele care opereaza schimbari precum si pentru industria producatoare. Asemeni substantelor halucinogene, au existat mai multe miscari  de redefinire a medicamentelor eliberate pe prescriptive medicala, de aceea ne putem astepta ca in curand sa gasim in supermarket-uri produse considerate “de farmacie”.

De exemplu, daca lucrurile se vor schimba la nivel mondial, unele suplimente alimentare sau suplimente care induc o stare de relaxare ar putea deveni produse cosmetice, respectiv ar putea fi vandute in supermarket catre publicul larg. Caracterul global al pietei de cosmetice este acela de a pune o presiune tot mai mare asupra legilor aplicate pentru a indepara barierele legislative existente la nivelul comunitatii international. Mai exact, companiile producatoare doresc sa modifice legislatia in favoarea lor si sa se relaxeze piata agentilor terapeutici.

Cu toate acestea, ar trebui sa ne amintim faptul ca unul dintre motivele principale pentru reglementarea produselor  cosmetice este acela de a se asigura ca produsele pe care le cumparam sunt sigure din punct de vedere al utilizatii pe propriul organism. Secolul al XX-lea ne-a prezentat o serie de exemple de medicamente care au putut fi clasate in categoria produselor cosmetice, iar aici putem include cremele de fata care contin hormone.

Salon de Infrumusetare in Bucuresti

Avand in vedere ca legislatura mondiala este intr-o continua schimbare, putem considera fara sa gresim ca procedurile de indreptare cu keratina sau aplicarea de extensii de par naturalal efectuate la salonul freestylebeauty.ro sunt considerate proceduri de infrumusetare pe care orice client le merita pe deplin.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.