Muzeele Bucurestiului – atractiile turistilor si ale bucurestenilor

Pana nu demult, oamenii obisnuiau sa isi planifice zilele libere in asa fel incat sa se poata distra, sa se poate bucura de compania celor dragi, dar sa se poata bucura si de un pic de cultura. De cand cu aparitia smartphone-urilor si a altor dispozitive moderne, oamenii au mai rarit vizitele la muzee si plimbarile in aer liber. Insa exista inca speranta! Speranta ca generatia tanara va aprecia din nou o plimbare la muzeu si isi va propune ca intr-o zi de duminica, in loc sa iasa la o cafea cu prietenii, sau sa leneveasca in pat, sa isi aleaga un obiectiv si sa il viziteze. Si in Bucuresti sunt atatea muzee interesante si locuri fascinante, pline de cultura!

Muzeele Bucurestiului – destinatii turistice pentru un city break

            Daca va aflati in Bucuresti si doriti sa vizitati muzeele acestui oras, trebuie sa va inarmati cu putina rabdare (pentru drumul dintre acestea) si cu timp, pentru ca fiecare are o fascinatie aparte, si nu veti putea sa plecati dupa doar cateva zeci de minute de vizita.

            Muzeul National de Istorie este primul muzeu cu care ar fi indicat sa incepeti, aflat in sectorul trei al capitalei, daca sunteti un impatimit al acestui domeniu, daca va place sa vedeti anumite obiecte din trecut, si modul in care a evoluat societatea, pana in ziua de azi. Cu o suprafata de 8000 de metri patrati, muzeul detine artefacte si obiecte care va vor impresiona!

            Muzeul National de Arta al Romaniei este de asemenea un obiectiv turistic important, cu cele mai bogate colectii de arta apartinand unor artisti nationali dar si internationali. Acest muzeu ilustreaza clar fenomenul colectionismului in Romania.

            Muzeul Satului Dimitrie Gusti este poate unul din cele mai frumoase muzee pe care le veti vizita in Bucuresti. Acesta este un muzeu in aer liber, ce ilustreaza evolutia satului romanesc din cele mai vechi timpuri si pana astazi, de la primele bordeie aparute si pana la case specifice fiecarei zone in parte.

            Muzeul Taranului Roman este de asemenea un loc unde va veti simti bine si veti vedea lucruri noi, interesante, unde veti putea admira costume si obiecte artizanale minunate si tot ce tine de traditia noastra ca si popor.

            Pentru cei pasionati de stiinta exista posibilitatea de a vizita si Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, locul in care veti putea admia schelete impresionante de animale preistorice, si o multime de astfel de lucruri interesante, ce denota evolutia umana din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de azi.

            Muzeul Geologic al Romaniei va prezinta cele mai frumoase pietre si colectii de pietre pretioase, semipretioase, si foarte vechi, pentru cei pasionati. Daca tot mai aveti putin timp liber, nu ezitati sa vizitati si Muzeul Militar National din Bucuresti, Muzeul Dimitrie Leonida, Muzeul Zambaccian, Curtea Veche si Foisorul de foc!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.