Remedii naturale pentru nasul infundat

Nasul infundat este un simptom, nu o boala, foarte des intalnit, atat la copii, cat si la adulti. Mulți oameni cred că nasul infundat este rezultatul unui exces de mucus în pasajele nazale. Cu toate acestea, un nas înfundat este de fapt cauzat de inflamarea vaselor de sânge din sinusuri. Aceste vase iritate sunt de obicei declanșate de o răceală, o gripă, alergii sau o infecție a sinusurilor.

Indiferent de motivul congestiei nazale, exista modalitati usoare, remedii naturiste, pentru imbunatatirea respiratiei.

  • Baie cu aburi

Aburii dintr-o baie ajută la subțierea mucusului nazal și la reducerea inflamației. Realizarea unui duș fierbinte poate ajuta respirația să revină la normal, cel puțin pentru o perioadă de timp. Se poate obtine acelasi efect inspirand aburii dintr-un bol plin de apa fierbinte. Se umple bolul cu apa fierbinte si se inspira aburul avand capul acoperit cu un prosop deasupra bolului.

  • Hidratarea

Aproape toate lichidele pot mentine un organism hidratat, mai ales intr-o perioada ca aceasta. Acestea ajută la subțierea mucusului din pasajele nazale, împingând fluidele din nas și scăzând presiunea în sinusuri. Mai puțină presiune înseamnă mai puțină inflamație și iritare. Dacă congestia nazala este însoțita de durere în gât, ceaiul cald și supa vor ajuta la ușurarea disconfortului din gât.

  • Compresele calde

O compresa caldă poate ajuta nasul infundat prin deschiderea pasajelor nazale din exterior. Se înmoaie mai întâi un prosop în apă caldă. Se stoarce apa din prosop, apoi se pliaza și se aseaza peste nas și frunte. Căldura poate atenua orice durere și poate ajuta la ameliorarea inflamației din nări. Se poate repeta acest lucru de câte ori este necesar.

  • Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt ameliorează simptomele congestiei sinusale. De asemenea, poate ajuta la eliminarea germenilor din jurul pasajului nazal, care pot contribui la o eventuala infecție a sinusurilor.

Cei interesati pot folosi uleiul de eucalipt adaugandu-l in apa fierbinte si inhaland apoi aburul.

Daca acest amestec este aplicat direct pe piele, poate provoca arsuri. Uleiurile pe bază de mentol sunt de asemenea populare, pot imbunatati respiratia , dar nu deblochează sinusurile congestionate.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.