Respiratie urat mirositoare – cauzele acesteia

Majoritatea pacientilor care sufera de halitoza aleg sa vina la clinica stomatologica din sector 4. Cel mai adesea, bacteriile de pe limba sau dinti sunt cele care produc aceste mirosuri. Desi halitoza este o problema minora de sanatate, ea poate fi totusi o sursa de stres si un handicap social. Medicii de la cabinetul stomatologic din Bucuresti sunt la dispozitia pacientilor si le ofera servicii de inalta calitate.

Care sut cauzele halitozei?

  • Majoritatea cazurilor de respiratie urat mirositoare provin din gura in sine si pot fi cauzate de:

Anumite alimente care contin uleiuri care degaja un miros aparte, de exemplu usturoi, ceapa sau anumite condimente. Aceste alimente, atunci cand sunt digerate, sunt transformate in componente potential mirositoare care trec prin fluxul sanguin, calatorind catre plamani unde sunt sursa respiratiei mirositoare pana cand sunt eliminate din corp.

O ingrijire orala proasta : atunci cand igiena orala este insuficienta, particulele de alimente dintre dinti persistente sau intre gingie si dinti sunt colonizate de bacterii care emit compusi chimici mirositori pe baza de sulf. Suprafata microscopica inegala a limbii poate adaposti, de asemenea, resturi alimentare si bacterii cauzatoare de miros.

  • O infectie orala : carie sau boala parodontala (infectie sau abces al gingiilor sau parodontita).

O gura uscata (xerostomie sau hiposialie). Saliva este o apa de gura naturala. Contine substante antibacteriene care elimina germenii si particulele responsabile de respiratia urat mirositoare. Noaptea, productia de saliva scade, ceea ce este cauza respiratiei urat mirositoare dimineata.

Clinica stomatologica din sector 4 | Cabinetul stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

linica stomatologica din sector 4

Tutun usuca gura si fumatorii prezinta, de asemenea, un risc mai mare de boli dentare, care provoaca halitoza. In timpul ovulatiei si al sarcinii, niveluri ridicate de hormoni cresc productia de placa dentara, care, atunci cand este colonizata de bacterii, poate provoca respiratie urat mirositoare.

Ca parte a abordarii sale de calitate, implantologiesector4.ro invita pacientii sa descopere parerea unui profesionist din domeniul sanatatii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.