Tipuri de aspiratoare chirurgicale

Aspiratorul chirurgical este un instrument utilizat pentru a aspira secretiile de la un pacient atunci cand acesta nu le poate expectora singur, pentru a mentine libere caile respiratorii ale tractului respirator. Acesta poate fi utilizat atat pentru aspirarea orofaringiana si nazofaringiana in cadrul intubatiei orotraheale, cat si pentru aspirarea traheostomiei in cadrul intubatiei endotraheale.

Aspiratoarele chirurgicale sunt utilizate pentru aspirarea secretiilor, precum si a sangelui si a altor fluide corporale. Prin generarea unei presiuni negative sau de vid (numita si aspiratie), aspiratorul chirurgical poate sa dreneze lichidul printr-un cateter de aspiratie, care este apoi colectat intr-un recipient de colectare sau intr-o sticla de colectare.

Echipamentul de aspiratie este adesea utilizat atunci cand caile respiratorii ale unui pacient sunt blocate de secretii (de exemplu, puroi, mucus sau sange) si pacientul, dintr-un anumit motiv (de exemplu, pierderea cunostintei), nu poate tusi sau expectora singur lichidul. Pentru a indeparta aceste secretii se folosesc aspiratoare chirurgicale, al caror scop este de a aspira artificial secretiile retinute, mentinand astfel permeabilitatea cailor respiratorii si prevenind patologii precum pneumonia, care este cauzata de acumularea acestora.

In special in cadrul serviciilor de salvare si de urgenta, de exemplu, dispozitivele de aspirare a secretiilor sunt utilizate frecvent pentru a asigura securitatea cailor respiratorii, deoarece este absolut necesar sa se indeparteze corpurile straine si fluidele din caile respiratorii inainte de ventilatie. In caz contrar, acestea sunt presate in plamani, unde pot provoca leziuni grave. Din acest motiv, echipamentul de urgenta include un dispozitiv de aspirare si catetere de aspirare adecvate, cum ar fi o canula orofaringiana.

Aspiratoare chirurgicale | Med-Tehnica.ro

Aspiratoare chirurgicale

Tipuri de aspiratoare chirurgicale

In oferta MedTehnica.ro, dispozitivele de aspirare sunt disponibile in diverse modele si sunt adecvate pentru utilizare stationara sau portabila, in functie de aplicatie.

Modelele mecanice sunt actionate cu ajutorul unei pedale de picior sau de mana si, prin urmare, sunt independente de alimentarea cu energie electrica. Acest dispozitiv este, de asemenea, echipat cu un flacon de colectare de aproximativ 400 ml (cu supapa de siguranta pentru supraumplere). Aceste modele pot fi utilizate in aer liber fara probleme, chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.

Aspiratoarele chirurgicale electrice sunt, in general, echipate cu o baterie reincarcabila, astfel incat pot fi utilizate cu usurinta si in aplicatii portabile. In functie de producator, exista, de asemenea, unitati de aspirare portabile, stabile si compacte, cu un cablu de incarcare pentru masina pentru reincarcare imediata.

Pe langa aspiratoarele chirugicale, unitatile medicale gasesc in oferta Med Tehnica o diversitate de produse dedicate domeniului medical – de la produse de tehnica medicala ce pot fi utilizate si de catre pacienti, pana la aparatura medicala de ultima generatie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.