Semne ca o persoana este pregatita de casatorie

Adeseori oamenii se intreaba daca sunt pregatiti sa se casatoreasca. Aceasta decizie le va schimba viata, asa ca este crucial sa fie complet siguri ca este alegerea potrivita pentru ei. In cele din urma, din pacate, statisticile arata ca intre 40% si 50% dintre casatorii se incheie cu divorturi. Inainte de a spune marele „da” este recomandat sa se acorde atentie acestor semne care arata ca oamenii sunt cu adevarat pregatiti sa se casatoreasca.

Prima intrebare pe care o persoana trebuie sa si-o adreseze este daca isi doreste cu adevarat sa faca acest pas. Decizia de a se casatori este una ce trebuie luata pe cont propriu, fara nicio presiune din partea partenerului, familiei, prietenilor sau chiar a societatii in general. Dorinta profunda trebuie sa vina din interiorul fiecaruia. In caz contrar, lucrurile se vor desfasura din obligatie, urmand suferinta si despartirea.

Unul dintre semnele majore ca o persoana este pregatita de casatorie, este faptul ca nu are nicio indoiala cu privire la partener si ca nu isi doreste sa il schimbe in viitor pe acesta. Daca un om intra intr-o casnicie crezand ca uniunea dintre el si partener va schimba cumva modul in care se comporta acesta, face o mare greseala. In plus, daca exista indoieli, ingrijorari sau temeri cu privire la o posibila casnicie cu partenerul, este important ca acestea sa fie tratate drept „avertizari” importante care indica faptul ca pot aparea probleme.

Un alt semn care arata ca o persoana este potrivita pentru casatorie este atunci cand stie cu adevarat ceea ce inseamna angajamentul fata de o persoana. Desi este usor sa spuna ca va petrece tot restul vietii alaturi de un singur om, este important sa fi petrecut anterior casatoriei destul de mult timp impreuna si sa fi trecut de etapa initiala, experimentand impreuna suisuri si coborasuri. Exista studii conform carora dupa etapa de inceput exista un prag care odata trecut, indragostitii s-au confruntat deja cu momente bune si rele. Ulterior, daca ei inca sunt incantati si dornici sa isi ia acest angajament, sansele ca mariajul sa fie unul benefic pentru cei doi indragostiti sunt foarte mari.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.