Simptomele si tratamentul adecvat tipurilor de cardiopatie existente

Una dintre cele mai cunoscute tipuri de afectiuni cardiace este cardiopatia ischemica, cunoscuta si sub numele de boala arteriala coronariana. Cardiopatia cuprinde un set de mai multe boli: angina stabila, cea instabila, infarctul miocardic si moartea subita cardiaca.

In general, boala coronariana este cauzata de depunerile de placi ateromatoase pe arterele inimii. Cardiopatia ischemica poate fi usor identificata prin manifestarile acesteia, si anume durerile in piept, senzatiile de presiune in piept, dispnee, greata si indigestie.

Principalele tipuri de cardiopatie si manifestarile acesteia

Cardiopatia ischemica este asociata adesea cu vasele de sange blocate sau ingustate. Insa exista si alte probleme care se pot dezvolta in arterele coronare si care nu necesita expertiza specializata. Boala coronariana obstructiva este definita de vasele de sange ingustate sau blocate. Boala coronariana non-obstructiva este definita de strangerea sau contractarea arterelor in mod incorect.

Angina stabila este usor de identificat prin asemanarea intre episoade, durata mica a acestora (maximum 5 minute), calmarea lor prin repaus sau prin administrare de medicamente si prezenta unei dureri in piept, care se extinde catre spate, brate sau alte zone.

Angina instabila este denumita si preinfarct si se manifesta in perioadele de repaus, odihna si chiar si in somn. Aceasta apare pe neasteptate, dureaza mai mult decat angina stabila si nu cedeaza la repaus si medicamente. Angina instabila se va agrava in timp si va duce la aparitia infarctului miocardic.

Infarctul miocardic este resimtit ca o senzatie dureroasa in brate sau in piept, care se extinde in zona gatului, a spatelui si a maxilarului. Transpiratiile reci, oboseala, vertijul, dificultatile in respiratie si arsurile la stomac sunt simptome ale infarctului miocardic.

Tratamentul difera in functie de cardiopatie. Pentru angina stabila specialistii recomanda nitroglicerina, pentru angina instabila specialistii recomanda adesea o cateterizare cardiaca, o interventie coronariana percutanata sau un bypass coronarian, iar pentru un infarct miocardic specialistii recomanda diferite medicamente, precum anticoagulante, beta-blocante, statine, inhibitori ACE.

Angina apare ca un semnal de alarma ca inima nu este irigata cu o cantitate suficienta de sange imbogatit cu oxigen. Indiferent ca apare la efort fizic intens sau in repaos, durerea in piept nu trebuie privita cu superficialitate si, cu atat mai putin, nu trebuie neglijata.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.