Timpul potrivit pentru purtarea unui aparat dentar

Gura este intr-o continua dezvoltare, astfel incat tesuturile sunt mai maleabile si mai flexibile in perioada copilariei decat la varsta adulta. Este mult mai usor de indreptat dintii unui copil sau ale unei persoane la debut de adolescenta, decat dintii unui adult, insa nu are importanta neaparat varsta, cat calitatea aparatului dentar, a aplicarii, dar si genetica dintilor.

Multi adolescenti se tem ca la un control de rutina li se va spune ca au nevoie de aparat dentar, iar unii refuza sa-l poarte. De dragul sanatatii dentare pe termen lung, este indicat ca adolescentii cu probleme ortodontice sa ia in calcul beneficiile unui aparat dentar, fapt care ii va scuti in viitor de multe probleme sociale si de sanatate.

In general, aparatele dentare sunt cel mai frecvent asociate adolescentilor, pur si simplu pentru ca erau mai des intalnite la aceasta categorie de varsta. Nu exista nicio limita de varsta pentru acest tip de tratament corectiv, asa ca ar trebui adoptata evitate stereotipurile printr-un comportament axat pe rezolvarea problemelor de sanatate dentara cat mai curand posibil, intr-un mod adecvat si doar la indicatiile specialistilor.

Aparatul dentar poate fi folosit pentru a corecta dintii nealiniati la orice varsta, atat timp cat dintii si gingiile sunt destul de puternice. Sunt total contraindicate pentru pacientii cu gingii slabite datorita faptului ca pun presiune suplimentara asupra gingiilor si dintilor.

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, iar tehnologia performanta din zilele noastre da posibilitatea aplicarii unor aparate aproape invizibile care maresc si mai mult confortul utilizatorilor. In functie de preferinte si de recomandarile ortodontului, pacientii pot alege intre aparat dentar metalic, ceramic sau de safir. Ultimul dintre acestea este de cea mai noua generatie, puternic, durabil si extrem de eficient in corectarea problemelor dentare. Cel mai important este faptul ca aparatele dentare de safir sunt cunoscute si pentru faptul ca sunt discrete si se observa foarte greu pe suprafata dintilor. Pentru persoanele cu o stima de sine scazuta, care doresc o imagine buna si in timpul tratamentului ortodontic, acest aparat este solutia ideala.

Ortodontie sector 1 | velvetdental.ro

Pentru rezultate ortodontice extraordinare, dar si pentru confort sporit si preturi mici, accesati velvetdental.ro si aflati cel mai scurt drum catre o dantura perfecta, de invidiat!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.