Top 3 ele mai afectuoase rase de caini

Iubitorii de animale si mai ales persoanele singure, isi pun mereu intrebarea „Care sunt cele mai afectuoase rase de caini?”, pentru a sti catre ce rasa de caini sa se orienteze. Ei bine, Caracterul si personalitatea animalului sunt foarte importante pentru cei care vor sa adopte un caine. Unii prefera adevarati razboinici, cu o rezistenta fizica deosebita si cu un temperament protector, iar altii prefera un tovaras mai lenes, motiv pentru care apeleaza la rasele de caini mai linistite. Desi aceste aspecte depind in mare parte de dresajul primit, exista si rase de caini care sunt in mod natural calme.

Cele mai afectuoase rase de caini sunt urmatoarele

  • Cavalier King Charles

In ceea ce priveste dimensiunea, este un caine mic proportionat si foarte elegant, de unde si denumirea de „King”. Este un caine foarte afectuos, vesel si extrem de dulce. Cu o mare inteligenta, poate simti imediat bucuria sau tristetea stapanului sau si este capabil sa inteleaga atunci cand acesta este ocupat. Cavalier King Charles este un tovaras minunat pentru o familie cu copii mici.

  • Terra Nova

Desi are o dimensiune „impunatoare”, Terra Nova este unul dintre cei mai calmi si mai draguti caini. La prima vedere, aspectul sau este putin infricosator. Ar putea chiar sa ocupe tot spatiul de pe canapea. Insa, sub acest aspect de caine rau, se ascunde o dulceata de catelus, cu adevarat legendara.

Terra Nova este cainele care se remarca pentru curajul sau si forta sa fizica deosebita. Sta foarte bine la capitolul sanatate, care ii permite sa fie un caine activ. Se odihneste atunci cand nu are nimic care sa ii atraga atentia si devine foarte afectuos langa stapanul sau. Este un caine protector, generos, loial, prietenos si iubitor. Ar fi in stare sa isi dea viata pentru a-si salva stapanul sau chiar alte persoane aflate in pericol. Pe langa faptul ca nu este niciodata agresiv, Terra Nova abia latra si este foarte usor de dresat.

  • Shar-Pei

In ceea ce priveste dimensiunea, este un caine de talie medie, cu un aspect destul de robust si cu o sanatate foarte bun. Este un caine foarte iubitor si afectuos si este foarte usor de dresat. Are nevoie de o singura iesire pe zi si este foarte usor de intretinut.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.