5 moduri de a da sens sarbatorilor

Fiecare vacanta a anului este, de obicei, ocupata cu agitatia pregatirii pentru celebrare si reuniunea familiei. Tendinta multora dintre noi este sa ne grabim, incercand sa cumparam cadouri potrivite, sa ne decoram casele, sa participam la cat mai multe de petreceri si, in general, sa ne distram, pana cand practic vom cadea de epuizare.

Cu toate acestea, este foarte important sa participam la adevaratul spirit al sarbatorilor – bucuria familiei si a prietenilor si reflectia asupra motivelor pentru care sarbatorim. In cazul in care uitam si, uneori, este greu sa nu o facem – nu suntem aici pentru a cheltui si a consuma. Este adevarat ca traim in vremuri materialiste, dar cu schimbarea economiei mondiale si cresterea preturilor, este timpul sa ne retragem si sa reevaluam.

Suntem de fapt aici sa experimentam si sa ne bucuram de viata.

Da, putem face schimb de cadouri semnificative si potrivite, dar nu trebuie sa exageram. Putem, insa, sa gasim timpul necesar si sa fim sensibili la ceea ce persoana de langa noi are cu adevarat nevoie.

Decat sa va concentrati pe ceea ce ar dori familia sau prietenii vostri, concentrati-va asupra cine sunt ei si ce inseamna pentru tine. Cu siguranta nu ar fi vorba despre darurile pe care le-ati cumparat sau despre cat de multi bani ati cheltuit.

Faceti in asa fel ca fiecare moment sa fie luat in considerare. Vietile noastre sunt ocupate, fara nici o indoiala. In timpul sarbatorilor, luati decizia de a savura fiecare moment. Cine stie cati dintre voi veti mai fi la viitoarele intalniri? Parintii sunt in varsta, circumstantele se schimba, viata se misca inainte. Niciodata nu stii ce va aduce anul viitor. Profitati la maximum de timpul pe care il aveti impreuna.

Fiti amabili. Sarbatorile nu sunt placute pentru toata lumea. Exista multi care nu dispun de bani si vor lipsi in acest moment al anului. Donati haine, mancare si bani celor mai putin norocosi. Nu dati doar celor care au mult, dati celor care nu au.

Fiti recunoscatori. Asa cum am mentionat, aceasta perioada a anului este pretentioasa, totusi scopul real al sarbatorilor nu este de a alerga dupa cadouri scumpe si de a da iama in cardurile de credit. Este de a evalua, de a reflecta si de a fi recunoscator pentru libertatea si abundenta pe care o avem.

In timpul sarbatorilor, luati decizia constienta de a va bucura de cat mai multe daruri spirituale pe care le aduc sarbatorile. Facand acest lucru va va creste compasiunea, intelegerea si, in cele din urma, dezvoltarea voastra personala.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.