Top locuri inedite din Europa pentru o calatorie romantica

Cei care sunt in cautare de cele mai frumoase sau mai inedite locuri pentru experiente de neuitat in doi, trebuie sa descopere aceste locuri din Europa.

1 – Insulele Açores

Acesta este un arhipelag de 9 insule autonome din Portugalia, situat in Atlantic. Sa mergi acolo este relaxant pentru ca sunt inca putin atinse de turismul de masa. Acest loc este un mic paradis al naturii, unde toate insulele au surprize pentru vizitatori.

Cei care sunt pasionati de drumetii, trebuie sa mearga pe insula Pico si sa urce pe Muntele Pico (care se ridica la 2351 m). Pentru cei mai curajosi, este posibil sa se ajunga pana in varf.

Cei care vor sa se odihneasca si sa isi refaca fortele, trebuie sa aleaga insula Flores este cea mai indepartata si mai salbatica dintre toate. Se pot face plimbari in rezervatiile naturale din jurul lacurilor albastre.

Cei care vor sa descopere arhitectura locala, pot merge pe insula Terceira, unde se afla o catedrala magnifica (inclusa in patrimoniul mondial UNESCO).

Pentru bucuria tuturor, pe toate insulele exista piscine naturale, care au fost create si delimitate de lava si apoi amenajate de localnici, ceea ce este ceva foarte tipic.

2. Cinque Terre

Pentru a vizita aceasta zona, care nu este cea mai putin turistica, dar care merita o carte postala, se poate face calatoria de-a lungul coastei cu diferite mijloace de transport (tren, barca sau pe jos). Sunt sate de viticultori si pescari, care se succed si care pot fi vazute in departare, la curbura unei stanci, a unui golfulet, de-a lungul Marii Mediterane: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.

Cei care au mai mult timp la dispozitie, pot merge mai departe si vizita Levanto si Portovenere, care sunt, de asemenea, foarte fermecatoare.

3. Insulele din Scotia

Pentru cei care sunt pasionati de Scotia, iata doua insule splendide de vizitat:

In primul rand, Insula Skye, cea mai faimoasa dintre cele doua, ofera vizitatorilor sai numeroase trasee de mers pe jos intre stanci, peisaje colinare si legende… Peninsula Sleite si castelul Armadale din sudul insulei sunt o destinatie obligatorie pentru o plimbare autentic scotiana. In centrul insulei, exista mai multe cascade mici: Fairy Pools, un loc foarte frumos, unde este posibil sa se faca baie. In orice caz, locul va incanta cu frumusetea sa incontestabila.

Insula Mull are, de asemenea, locuri cu caracter de vizitat. De exemplu, satul Tobermory, cu casele sale de coasta colorate, cu mici barci de pescuit care asteapta in port urmatoarea cursa agitata pe mare, luminate de farul din departare.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.