Traditii din ziua nuntii

Torturi la comanda

Ziua nuntii este una dintre cele mai speciale zile din viata unui cuplu, dar si a unei persoane. Este momentul in care se ia o decizie foarte importanta: cea de a-ti imparti viata alaturi de cineva. Fiind o ocazie ce se celebreaza alaturi de rude, prieteni, cunostinte si persoane invitate doar din obligatie, nunta este un eveniment plin de traditii si momente pregatite din avans.

Prima traditie este chiar la inceputul petrecerii, cand proaspetii insuratei ii asteapta pe invitati la intrare si ciocnesc un pahar de sampanie cu acestia. Este singura ocazie cand cei doi pot lua contact cu toti participantii, mai ales daca este vorba de o nunta cu cateva sute de invitati.

Dupa ce au ajuns toti invitatii, cuplul da startul petrecerii, facandu-si intai o intrare fastuoasa in care le multumesc celor prezenti pentru ca sunt alaturi de ei si prezinta pe scurt programul. Mai nou, unii prefera sa aiba un prezentator al nuntii, care se ocupa de toate aceste detalii.

Printre cele mai asteptate traditii este dansul mirilor. Acesta este un dans special, moment in care toata lumea elibereaza scena si o lasa doar pentru cei doi. Acestia danseaza pe melodia lor favorita si de cele mai multe ori au o coregrafie pregatita din timp. Dupa dansul mirilor mai pot urma si alte dansuri speciale, cum ar fi cel cu parintii.

Daca cavalerii si domnisoarele de onoare doresc, pot avea si ei un moment al lor, in care sa danseze.

Taierea tortului este probabil al doilea moment asteptat cu nerabdare de toata lumea. Maretul tort este adus in mijlocul salii, iar tinerii casatoriti taie prima felie pentru a simboliza primul lucru facut impreuna ca si cuplu. Tortul este foarte mare si pe mai multe etaje, insa de multe ori tinerii aleg sa isi faca mai multe torturi pentru nunta, pe care sa le aseze pe diferite postamente. Puteti vedea astfel de modele pe www.etorturi.ro, torturi la comanda in Bucuresti.

Printre ultimele evenimente ale nuntii este aruncatul buchetului miresei. Toate femeile se aduna in spatele acesteia incercand sa ia buchetul, deoarece traditia spune ca cea care il va prinde este urmatoarea care se casatoreste.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.