Ultimele tendinte de design in bucatarie

Tendintele de design in bucatarie sunt intr-o continua evolutie, in care designerii de interior si producatorii inoveaza mai mult decat in ​​orice alt domeniu al designului interior. Exista multe tendinte de design care apar si dispar repede. Iata cateva tendinte care vor fi in vigoare in acest an si care ar putea continua si peste ceva timp.

  • Marmura revine in forta

Este fara indoiala materialul la moda. Utilizarea sa nu se limiteaza la blaturi, se pote gasi si in acoperiri, mese, ustensile de bucatarie. In majoritatea cazurilor sunt materiale care imita marmura. In principal derivat din cuart si portelan, dar si laminate. Avantajul acestor materiale este ca nu sunt poroase si, prin urmare, nu se coloreaza la fel de usor ca marmura.

  • Cupru

Accesoriile din cupru, de exemplu robinete, manere, lampi sau chiar tacamuri si alte ustensile de bucatarie adauga o nota de culoare si au devenit foarte populare. Ele evoca bucatariile traditionale, chiar si cele care sunt cu adevarat moderne. Se recomanda ca utilizarea acestui material sa fie limitata la detalii mici, deoarece suprasolicita cu usurinta orice mediu.

Dincolo de designul pur estetic, ustensilele din cupru, precum tigaile sau vasele, sunt foarte apreciate pentru calitatea si proprietatile lor ridicate. Acestea absorb caldura si se racesc rapid, motiv pentru care sunt la mare cautare de catre expertii in bucatarie. De asemenea, acestea pot dura toata viata.

  • Design de linii subtile si simple

Liniile simple sunt utilizate pentru usile de bucatarie, blaturile si chiar mobilierul. Desenele complicate, cu multe mulaje si curbe, desi sunt opere de arta in unele cazuri, dau impresia de vechi si pot fi chiar depasite. Cu alte cuvinte, minimalismul este inca o tendinta.

  • Bucatariile deschise continua sa fie la moda

O dezbatere constanta in cadrul designului bucatariei este daca ar trebui sa fie deschisa sau inchisa. Pana acum ceva timp a existat un castigator clar, bucatariile inchise. Cu toate acestea, aceasta tendinta se inverseaza de cateva decenii. Aceasta nu ar fi o noutate si nu ar fi inclusa intr-un articol ca acesta daca nu ar fi importanta pe care o au insulele in proiectare.

Au devenit axa centrala a multor bucatarii si chiar a camerelor de zi, tinand cont ca acestea se imbina. Sunt folosite ca separatoare de camera si ca punct focal al designului. Contrastele sunt concentrate in acestea, nu numai in culori, ci si in materiale. Utilizarea insulelor de bucatarie s-a raspandit atat de mult incat, prin incorporarea unor scaune, acestea inlocuiesc masa, care, de multe ori, dispare pur si simplu.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.