Vrei sa ai propriul tau colt pentru citit? Iata cum poti sa il amenajezi

Cititul este una din cele mai placute activitati de relaxare pentru tineri si adolescenti, dar si pentru cei mai putin tineri. Lectura este o activitate de care oricine se poate bucura in perioada in care stau acasa, pentru a se relaxa, a se detasa de realitate si pentru a intra intr-o lume complet noua, dezvaluita de cartea aleasa.

Amenajarea unui colt pentru citit este cu adevarat importanta pentru ca membrii familiei sa aiba parte de liniste, de o stare de bine si pentru a sta intr-o pozitie relaxanta. Atunci cand cartea se citeste stand in pat sau pe canapea, se poate induce o stare de relaxare atat de profunda, incat cititorul are tendinta sa adoarma. Dar, pe un fotoliu iluminat de un lampadar, altfel se citeste o carte.

Coltul de citit se amenajeaza intr-o zona a casei cu lumina buna

Cititul poate afecta in mod negativ vederea in timp, de aceea, pentru a minimiza cat mai mult aceste efecte, se va alege un colt foarte bine iluminat natural, o zona a casei cu lumina buna, in apropierea unei ferestre, astfel incat sa se beneficieze de lumina naturala cat mai mult timp.

Pentru ca si seara cititorii sa se poata bucura de cartea lor preferata, pot amplasa in coltul de citit un lampadar cu brat mobil si o lumina ambientala in camera, pentru ca cititul intr-o incapere intunecoasa se va dovedi obositor.

Coltul de citit trebuie amenajat in mod confortabil

Confortul este un element esential in amenajarea coltului pentru citit. Este important ca, pentru a se cufunda in poveste, cititorii sa aleaga un fotoliu moale, cu un spatar inalt si cu brate ce sustin o pozitie corecta a corpului in timpul cititului.

Pentru un plus de confort, cititorii pot alege un taburet pentru picioare pe care il pot alatura fotoliului pentru a citi ore in sir fara probleme. De asemenea, in spatiul de citit trebuie amenajata o mini biblioteca sau rafturi pentru carti, lucru care se va dovedi foarte util si care va scoate in evidenta farmecul cartilor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.