3 mituri demontate despre detartraj

Medicii stomatologi de la clinca Elveto Dent sfatuiesc oamenii pentru efectuarea unui detartraj în sector 2 pentru a avea o dantura sanatoasa și stralucitoare. In plus, pe langa beneficiile aduse sanatatii dentare, detartrajul este important si pentru aspectul placut si ingrijit al danturii. Prin detartraj, intreaga suprafata a dintilor, inclusiv radacina, este curatata de tartru, folosindu-se un dispozitiv cu ultrasunete.

Detartrajul este o procedura pe cat de simpla, pe atat de neclara, iar acest articol isi propune sa demonteze cele mai raspandite mituri care se vehiculeaza in privinta sa. Iata care sunt acestea!

Trebuie sa isi faca detartraj doar cei care au o igiena deficitara?

Tartrul este o problema cu care se confrunta toata lumea, diferenta facand-o doar masura in care dentitia este afectata. Bineinteles, o persoana cu igiena dentara corespunzatoare, care isi spala dintii dupa fiecare masa, foloseste apa de gura si ata dentara, nu fumeaza si este este, in general, atenta la alimentele si bauturile pe care le consuma, va avea o dantura mult mai sanatoasa.

Totusi, exista locuri in care ata dentara si periuta nu pot ajunge sau nu pot fi folosite asa cum trebuie. In schimb, prin detartraj poate fi curatata intreaga dantura.

Este suficient un detartraj pe an?

Nu este suficient ca detartrajul sa se efectueze o singura data pe an. Pentru intretinere, medicii stomatologi le recomanda persoanelor cu un stil de viata sanatos si cu igiena dentara corespunzatoare sa vina in clinica pentru detartraj o data la 6 luni. In celelalte cazuri, cand este vorba despre persoane fumatoare, care consuma o cantitate mare de cafea sau bauturi carbogazoase ori care au o igiena deficitara, detartrajul ar trebui facut la fiecare 3-4 luni.

Pentru ca nu tin cont de acest termen, multi pacienti ajung la Elveto Dent, un cabinet care se ocupa cu tratarea de urgente stomatologice non stop in Iancului, in Bucuresti, atunci cand au deja probleme mai grave, care necesita ingrijire imediata.

Urgente stomatologice non stop in Iancului | Detartraj în sector 2 | Elveto-Dent.ro

detartraj în sector 2

Detartrajul albeste dintii?

Scopul detartrajului este acela de a indeparta tartrul si de a proteja dantura de eventuale carii sau infectii care pot sa apara din cauza bacteriilor din piatra dentara. Prin indepartarea tartrului, vor disparea si petele dentare, insa nu poate fi vorba despre o albire a dintilor.

Albirea este un procedeu diferit de detartraj, iar cei care doresc sa afle mai multe detalii despre procedee de albire dentara si preturi pot consulta site-ul clinicii Elveto Dent, accesand Elveto-Dent.ro.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.