Remedii eficiente pentru durerile de urechi

Aceste dureri poate fi debilitante, dar ele nu necesita intotdeauna antibiotice. Regulile de prescriere pentru infectiile urechii s-au schimbat in ultimii cinci ani, iar copii nici nu au voie sa ia antibiotice.

Nu toate infectiile urechii sunt bacteriene sau necesita medicatie cu prescriptie. De fapt, ati putea gasi toata usurinta de care e nevoie prin remedii facute in casa.

Comprese calde sau reci

Oamenii folosesc adesea pachete de gheata sau comprese calde, ca un tampon de incalzire sau un prosop umed, pentru a usura durerea. Acelasi lucru se poate face si pentru durerea urechii. Aceasta metoda este sigura atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Uleiul de masline

Utilizarea uleiului de masline pentru ureche este un remediu popular. Nu exista dovezi stiintifice solide care sa demonstreze ca picaturile de ulei de masline din canalul urechii pot atenua durerea urechii. Punerea catorva picaturi incalzite de ulei de masline in ureche este sigura si eficienta.

Picaturile naturopatice

Picaturile de urechi naturopatice sunt fabricate din extracte din plante. Ele pot fi gasite online si in unele farmacii si pot fi mai eficiente decat picaturile de urechi traditionale.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietati antifungice puternice, antiseptice, antiinflamatoare si antibacteriene. Acesta poate fi folosit ca picaturi de urechi pentru a reduce durerea si disconfortul.

Dormitul fara a exercita presiune asupra urechii

Unele pozitii de somn vor agrava durerea cauzata de infectiile urechii, iar unele pot ajuta la ameliorarea acesteia. Se poate dormi cu capul inaltat, sustinut de mai multe perne poate ajuta urechea sa se scurga mai bine.

Exercitii pentru gat

Unele dureri ale urechii sunt cauzate de presiunea din canalul urechii. Anumite exercitii de gat pot fi folosite pentru a usura aceasta presiune. Exercitiile de rotatie a gatului sunt deosebit de benefice.

Ghimbirul

Acesta are proprietati antiinflamatorii naturale care pot ajuta la calmarea durerii din cauza durerilor de urechi. Aplicati suc de ghimbir sau ulei stratificat care a fost incalzit cu ghimbir in el, in jurul canalului urechii externe – nu direct in ureche.

Usturoiul

Usturoiul are atat proprietati antibiotice cat si analgezice. Inmuiati usturoiul zdrobit timp de cateva minute in ulei cald de masline sau de susan. Strangeti usturoiul si aplicati uleiul in canalul urechii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.