Alimentele prebiotice care pot reconstitui flora intestinala

Cel mai adesea, sunt confundate cu probioticele. Dar, probioticele au o existenta aparte, singulara si sunt esentiale pentru organism. Este vorba despre glucide speciale care prezinta caracteristicile de a nu fi digerate inca din partea de sus a tubului digestiv.

Prebioticele ajung intacte in colon unde sunt fermentate de catre bacterii. Acestea sunt astfel mai bine armate atunci cand trebuie sa se lupte cu bacteriile patogene. Prebioticele pot contribuie astfel la buna dezvoltare a florei intestinale, numita si microbiota. Specialistii recomanda ca alimentele prebiotice sa fie consumate ca urmare a unei maladii sau dupa ce au fost luate antibiotic.

Care sunt cele mai bogate alimente in prebiotice?

Usturoiul. Este o excelenta sursa de prebiotice. Usturoiul se poate adauga taiat bucatele sau zdrobit, tuturor sosurilor. Unele persoane consuma si usturoiul crud. Dar, nu ar trebui sa se abuzeze de el, deoarece usturoiul continue alicina.

Cacao. Ciocolata are mai multe beneficii fata de ce am putea crede. Pe langa faptul ca aceasta contine magneziu, contine si flavoinoizi, puternici antioxidanti, celebri pentru efectul lor prebiotic. De consumat cu moderatie deci.

Bananele. Pline de fibre, bananele se potrivesc oricarui tip de regim. Expertii recomanda sa se consume mai ales cele care sunt foarte coapte. Digestia va fi astfel, facilitata.

Lintea. Prebioticele pot sa fie prezente si in leguminoase precum lintea, bobite mici, dar pline de beneficii.

Andivele. Andivele contin inulina. Pentru a profita de toate beneficiile lor, se pot degusta in salate, alaturi de nuci. O vinegreta cu ulei de nuci poate pune cel mai bine in valoare acest preparat.

Migdalele. Foarte bogate in calciu, migdalele sunt foarte bune si pentru flora intestinala, conform celor mai recente cercetari stiintifice. De asemenea, sunt cele mai bune pentru a se evita imbatrabirea prematura a acesteia.

Sfecla. Sfecla este o leguma foarte bogata in fibre de natura prebiotica. Atunci cand este fiarta, se poate taia bucatele alaturi de esalota si de patrunjel pentru cea mai sanatoasa salata.

Grepfrutul. Grepfrutul este un fruct foarte bogat in vitamina C, dar, contine si cateva fibre prebiotice. De degustat sub forma de suc sau in salate la micul dejun.

Anghinarea. Anghinarea are o multime de beneficii. Cruda sau fiarta este foarte bogata in fibre. Nutritionistii o recomanda mai ales pentru ficat. Dar, contine si inulina, o prebiotica ideala pentru flora intestinala.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.