Amenajarea unui colt sportiv – cum se poate intregra in locuinta?

Din ce in ce mai multi oameni decid sa isi faca timp pentru exercitiile fizice chiar in siguranta si confortul propriului camin. Pentru ca acest lucru sa functioneze, sportivii au nevoie de amenajarea unui colt sportiv unde sa isi desfasoare in voie excercitiile.

Idei pentru amenajarea unui colt sportiv

  • Avantajul unei sali de sport chiar in propria locuinta este acela de a impinge limitele si de a face un progres cat mai mare de fiecare data. De aceea, pentru a urmari progresul realizat ar trebui sa se monteze oglinzi de jur imprejur. De asemenea, instalarea unui televizor sau a unui set audio au rolul de a motiva in lipsa unui antrenor personal. In acest fel, antrenamentele se pot realiza zilnic, chiar si timp de 20-30 minute, fara sa mai existe astfel probleme legate de timpul petrecut pe drum.

  • Spatiul pentru realizarea unor activitati sportive poate fi amenajat chiar in living sau in dormitor, mai ales atunci cand nu se lucreaza cu aparate mari. Din fericire, exista o multime de aparate mici a caror eficienta este dovedita. De exemplu, franghiile, benzile de cauciuc, ganterele sau kiturile pentru trx care se pot fixa pe o usa interioara, si care nu necesita mult spatiu sau reamenajari interioare sunt ideale pentru miscarea zilnica recomandata.

  • Este necesar sa se optimizeze orice spatiu din locuinta, mai ales atunci cand trebuie sa se monteze covorasul de cardio. In plus, trebuie sa se gaseasca si spatiul necesar pentru intinderi, sarituri sau aterizari.

  • Dulapul pentru stocarea materialelor sportive trebuie si el luat in considerare. Este important ca materialele sa nu stea aruncate in diferite colturi ale casei. Acestea se pot strange in diverse cutii si pot fi depozitate sub pat sau in orice alt loc unde nu incurca pe nimeni.

  • Cele mai bune camere pentru amenajarea unui spatiu sportiv acasa sunt cele mai putin utilizate, cum ar fi mansarda sau subsolul, cu conditia ca aceste camera sa fie bine ventilate, iar nivelul de umiditate sa fie unul scazut. Ideal este sa existe o fereastra sau sa fie montat un aparat de aer conditionat pentru a putea desfasura activitati sportive pe tot restul anului.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.