Atractii turistice in Bucuresti

promovare bucuresti

Obiective

Muzeul Taranului Roman

Iata un loc nu numai unic in Bucuresti, insa unic si in tara. Desi in multe orase ale Romaniei exista Muzee de Etnografie, printre acestea amintind Muzeul Astra din Sibiu, insa si Muzeul de Etnografie din Cluj, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se bucura de cea mai mare notorietate intrucat este cel mai bine dotat dintre toate acestea, incluzand cea mai bogata colectie de ceramica, costume populare, case, obiecte scumptate, mobilier si icoane, de cele mai multe ori acestea fiind motivul expozitiilor in aer liber, gazduite de catre muzeu prin deosebita amabilitate a mesterilor populari. Tot in incinta Muzeului Taranului Roman, exista o subspecie a acestuia numita Muzeul de Iconografie Comunista, incluzand opere de arta datand din perioada totalitara a Romaniei.

Parcul Herastrau

Iubitorilor de plimbari in aer liber li se recomanda Parcul Herastrau, intrucat, fiind construit de jur-imprejurul lacului cu acelasi nume, te atrage in oaza de liniste a naturii si iti da ocazia ca pentru cateva zeci de minute sa te destinzi si sa uiti de stresul cotidian. Construit in perioada interbelica, Parcul Herastrau iti ofera posibilitatea de a face plimbari cu vaporasul, hidrobicicleta, de a juca tenis sau chiar de a vizita Acvariul Herastrau. Ramanand in zona, vei putea sa arunci o privire si asupra Arcului de Triumf, vestigiul turistic ce transforma inapoi pentru cateva secunde Bucurestiul in Micul Paris.

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Deja cunoscutul Muzeu Antipa reuneste sub acelasi acoperis peste 2 milioane de exemplare de vertebrate si nevertebrate, transformandu-se, asffel, intr-o destinatie bucuresteana ce nu trebuie sub nicio forma ratata. Una dintre cele mai constroversate expozitii gazduite de Muzeul Grigore Antipa a fost The Human Body, expozitie ce e ridicat nenumarate controverse in randul multor vizitatori.

Gradina Botanica Dimitrie Brandza

Fiind o colectie desavarsita de plante vii si conservate, plante rare, mediteraneene si trandafiri apartinand diferitor specii, Gradina Botanica bucuresteana ar trebui sa fie una dintre destinatiile de top atunci cand te afli in Bucuresti si nu stii ce sa vizitezi. In subdiviziunile sale include Herbarul Central cu 22 de biotopuri si Muzeul Botanic.

Muzeul Militar National

Pentru ca razboiul este o parte extrem de importanta din viata noastra si mai mult decat atat din istoria tarii noastre, Muzeul Militar National este si el unul din acele locuri pe care nu vrei sa le ratezi, pentru ca aici vei vedea insiruindu-se in fata ochilor tai istorii complete ale unei tari care a luptat ba pentru independenta, ba pentru apararea teritoriilor in multele sale razboaie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.