Patru obiective turistice pe care le ofera Bucurestiul strainilor

Daca ai niste musafiri straini si ai primit sarcina de a le face un tur al Bucurestiului, dar nu stii exact ce puncte sa incluzi in acest traseu, te poti inspira din propunerile noastre. Ei vor fi incantati sa descopere mai ales locuri care nu fac parte in mod obisnuit din ghidurile turistice standard.

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Pentru ca este un loc unic in capitala si vorbeste foarte mult despre cultura si traditiile Romaniei, acest muzeu este foarte important si merita vizitat. Pe langa aceasta, este un spatiu idilic, un loc complet izolat de agitatia si aglomeratia urbana si totusi aflat atat de aproape de centrul orasului. Orice turist va fi fermecat de pitorescul peisajului, de autenticitatea si maiestria caselor taranesti, de colectiile vaste de arta populara si chiar de suvenirurile pe care le pot achizitiona de aici, deosebite fata de magazinele specializate in astfel de obiecte, invadate astazi de kitsch si de promovarea unei false imagini a Romaniei.

Curtea veche

Acest punct este si el reprezentativ pentru istoria Bucurestiului, ramasitele curtii domnesti evocand inceputurile asezarii si modul de constructie al perioadei medievale. Desi pana de curand acest obiectiv a fost ignorat din cauza starii de conservare precare, totusi arheologii au facut eforturi pentru descoperirea si reconstituirea structurilor de fortificatii, fundatii si chiar incaperi ale palatului domnesc. Acum majoritatea acestor spatii sunt vizitabile si oamenii gasesc aici informatii detaliate despre functiunea fiecarei zone, despre istoricul si semnificatiile acestora, care sunt interesante pentru cunoasterea trecutului orasului.

Centrul vechi, cu o serie de cladiri importante

Aceasta zona nu ar trebui vizitata in principal pentru multitudinea de cafenele si baruri, ci ea trebuie sa primeasca atentia vizitatorilor datorita unor cladiri remarcabile, care au devenit emblematice pentru Bucuresti si au beneficiat de o restaurare remarcabila, astfel incat pot reprezenta orasul in mod onorabil.

Printre acestea se numara Manastirea Stavropoleos, opera exceptionala a arhitectului Ion Mincu, ce intruneste trasaturile cele mai frumoase ale stilului neoromanesc, promovat de acest arhitect la sfarsitul secolului al XIX-lea. In continuare putem vorbi despre Palatul CEC, o impunatoare cladire eclectica din aceeasi perioada, intr-un stil complet diferit, occidental si foarte elaborat. De asemenea, restaurantul Carul cu Bere este si el un bun exemplu de arhitectura de calitate, apropiat mai degraba de gotic, unde interiorul este impresionant, iar meniul foarte potrivit unei cine cu invitati straini.

Palatul Cantacuzino

Fosta resedinta a familiei Cantacuzino adaposteste acum Muzeul George Enescu, iar vizitatorii acestuia vor primi atat o lectie de arhitectura exceptionala, precum si multe informatii referitoare la cel mai cunoscut compozitor si violinist roman. Fiind amplasat pe Calea Victoriei, ce reprezinta un alt traseu turistic, cu cladiri impozante, sigur si acest obiectiv trebuie inclus intr-un tur al Bucurestiului.

In general, daca dorim sa ne prezentam orasul, oricarei persoane care vine aici pentru prima data, ar trebui sa alegem sa facem un traseu pietonal, cu punctarea unor obiective care sa fie atractive atat din punct de vedere istoric, vizual si al atmosferei pe care le ofera. Nu ar trebui neaparat sa ii purtam pe oameni in muzee austere si fara personalitate, care vorbesc despre o istorie pe care ei nu o cunosc, ci sa ii indrumam catre locuri cu poveste, primitoare, reprezentative pentru cultura romaneasca.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.