Avantajele unui scaun cu rotile bun

Persoanele cu dizabilitati diagnosticate cu probleme locomotorii mai mult sau mai putin grave au nevoie de ajutor din partea unui ingrijitor care poate fi o persoana draga sau dimpotriva un strain angajat special pentru a le ajuta sa se descurce in toate activitatile intreprinse zilnic. Pentru a usura povara pacientilor si pentru a-i ajuta sa devina macar partial independenti, ingrijitorii le pot oferi un scaun cu rotile a carui utilizare are multiple avantaje. Comparativ cu un fotoliu rulant, este mult mai usor de manevrat si destinat tuturor pacientilor, indiferent de gravitatea situatiei prin care trec. Pe site-uri de specialitate precum www.magazinulortopedic.ro exista numeroase modele de scaune cu rotile disponibile.

 

De ce este recomandata achizitionarea unui scaun cu rotile bun?

 

  • In primul rand, pentru o deplasare usoara. Scaunul rulant ofera chiar si persoanelor cu handicap grav posibilitatea de a se deplasa in intimitatea locuintei dar si in locuri publice.
  • Utilizatorii scaunelor rulante vor observa ca unele scari de bloc, coborari de trotuar, intrari in diferite magazine, cabinete, farmacii sau institutii, sunt adaptate pentru ca ingrijitorul sa poate impinge scaunul cu rotile cu o mai mare lejeritate.
  • Scaunul cu rotile este un dispozitiv rezistent care nu se strica nici dupa o lunga utilizare. Este special conceput pentru a fi durabil.
  • Scaunul cu rotile ofera un mare avantaj utilizatorilor, pe langa cel fizic, cel psihologic, si anume intervine sentimentul de independenta si posibilitatea de a intreprinde diferite activitati banale fara sprijin.
  • Pretul unui scaun cu rotile nu este exagerat. In cazuri de maxima urgenta, se poate achizitiona fara prea mari eforturi un asemenea dispozitiv.

Un scaun cu rotile bun va ajuta deopotriva pacientul si ingriijitorul, le va usura situatia si le va   infrumuseta viata. In absenta unui carucior cu rotile, pacientul nu ar mai fi capabil sa se plimbe, chiar si pe distante scurte, nu ar mai putea sa iasa afara, sa se bucure de putina relaxare si sa capete sentimentul de independenta care il va ajuta sa se recupereze daca nu mai este posibil pe plan fizic, pe plan psihic.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.