Care sunt beneficiile pentru sanatate ale turmericului?

Cunoscut sub numele de „condimentul de aur”, radacina de turmeric a fost folosita in bucataria indiana si in medicina traditionala ayurvedica de mii de ani. Este renumit pentru culoarea sa galbena vibranta si are un gust usor amarui. Cunoscut si sub numele de curcuma – un membru al familiei ghimbirului, este cultivat in principal din rizomi sau radacini ale plantei de turmeric.

Cercetari privind beneficiile de sanatate ale turmericului

Cercetarile au aratat ca turmericul are puternice proprietati antiinflamatorii si antioxidante care pot sustine sanatatea creierului si intestinului, pot promova un sistem imunitar sanatos si pot aduce beneficii unor afectiuni inflamatorii.

Curcuma a fost demonstrata in stiintele emergente ca fiind antiinflamatoare, deci poate ajuta cu adevarat la reducerea inflamatiei care poate aparea in organism, indiferent daca este vorba de o dieta slaba, stres, stimulent, poluare sau alte cauze.

Sprijinirea sistemului imunitar

Un sistem imunitar puternic si sanatos este esential pentru ca organismul sa lupte impotriva invadatorilor, cum ar fi virusii, bacteriile si corpurile straine. Studiile au demonstrat ca turmericul are excelente proprietati antioxidante, antivirale si antimicrobiene, care pot ajuta la sustinerea unui sistem imunitar sanatos.

Cercetarile arata, de asemenea, ca poate ajuta la reglarea diferitelor molecule de semnalizare, care sunt esentiale pentru functionarea unui sistem imunitar de sanatate.

Ameliorarea durerii articulare

Inflamatia articulatiilor poate fi foarte dureroasa, provocand umflaturi si restrictionand miscarea. Studiile au aratat ca puternicele proprietati antiinflamatorii ale curcuminei pot reduce durerea si sensibilitatea articulatiilor, degenerarea cartilajului si inflamatia articulatiilor. In special, un studiu a aratat ca curcuma poate reduce durerea si poate imbunatati functia fizica la pacientii cu artrita.

Sustinerea sanatatii intestinale

Sanatatea intestinala nu este importanta doar pentru digestie – un intestin sanatos sprijina sistemul imunitar si contribuie la sanatatea si bunastarea generala.

Studiile au aratat ca curcumina poate avea efecte pozitive asupra microbiotei intestinale umane, reducand inflamatia intestinala si sustinand diverse bacterii intestinale care sustin un sistem imunitar puternic.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.