Sirop expectorant de ceapa pentru calmarea tusei

Unul dintre cele mai folosite remedii traditionale pentru calmarea tusei este siropul facut cu ceapa. Care sunt proprietatile sale?  Siropul expectorant de ceapa este un remediu popular folosit ca adjuvant pentru calmarea tusei si a altor disconforturi care compromit sanatatea respiratorie. In special, consumul acestuia este asociat cu o scadere a flegmei si a congestiei. In plus, este o buna completare pentru cresterea imunitatii.

Dupa cum arata studiile, ceapa contine mai multe componente cu potential farmacologic, precum vitamine, minerale, flavonoide, printre altele. Din acest motiv, i se atribuie proprietati antiinflamatorii, antioxidante si imunomodulatoare.

De ce este recomandat siropul expectorant de ceapa pentru tuse?

In primul rand, este important de mentionat ca aparitia tusei este destul de normala. De fapt, indeplineste o functie de mecanism de aparare, deoarece mentine gatul curat, lipsit de flegma si alti agenti iritanti. Cu toate acestea, atunci cand apare o perioada lunga de timp, este destul de enervant si debilitant.

Exista studii care vorbesc despre efectele pozitive ale cepei impotriva bolilor respiratorii si detaliaza cum componentele acestei legume au potential farmacologic impotriva tulburarilor respiratorii, alergiilor si problemelor imunitare.

Mai exact, cercetatorii cred ca continutul sau de vitamine, minerale, aminoacizi care contin sulf, flavonoide, fitosteroli si saponine se afla in spatele capacitatii sale terapeutice.

Alte ingrediente care ajuta

Este de remarcat faptul ca acest sirop contine si alte ingrediente care intaresc sistemul imunitar: miere si lamaie. Ambele au facut parte din medicina traditionala de secole si au facut obiectul diverselor investigatii.

Cum se prepara acest sirop expectorant de ceapa pentru tuse?

Ingrediente

  • 3 cepe;
  • sucul a 3 lamai;
  • 3 linguri de miere (45 g).

Prepararea

  • se rade ceapa sau se toaca intr-un robot de bucatarie;
  • se scurge sucul si se amesteca cu mierea;
  • se adauga sucul de lamaie si se lasa preparatul sa se odihneasca 2 ore.

Dupa timpul indicat va fi gata de consum. Se iau 3 pana la 4 linguri/zi timp de 7 zile. Trebuie mentionat ca acesta ca este un remediu complementar si nu un tratament de prima alegere. De asemenea, nu trebuie administrat copiilor sub 1 an din cauza riscului de botulism.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.