Care sunt principalele criterii pentru alegerea corecta a uniformei medicale?

Fiecare meserie prevede un anumit dress-code, in functie de specificul activitatii pe care il prevede. La fel este si in cazul unei uniforme medicale, care poate fi considerata dress-code-ul specific domeniului sanatatii.

De aceea este foarte important ca acestea sa fie alese corect si din materiale de calitate, la fel cum sunt si cele disponibile pe TesaMedical.ro, un distribuitor de tehnica medicala cu traditie din Ploiesti.

Marimea corecta – unul dintre cele mai importante caracteristici ale unei uniforme medicale

O uniforma medicala trebuie sa fie corect realizata, din materiale care sa permita corpului sa respire, dar care sa se poata curata destul de usor. De asemenea, acestea trebuie sa fie confortabile la purtare, mai ales ca atat medicii, cat si asistentele, au ture foarte lungi, astfel incat timpul petrecut intr-o astfel de uniforma este unul indelungat.

Pentru ca aceasta sa fie foarte confortabile, este important sa fie aleasa marime corecta de uniforma. Datorita confortului oferit si productivitatea celor care o poarta este mai mare. In plus, o marime corect aleasa asigura si siguranta – de exemplu, o pereche de pantaloni largi se poate agata usor de diferite obiecte – precum si prestigiu, contribuind la imaginea clinicii sau cabinetului medical si la sporirea increderii pacientilor.

Halat medical | Uniforme medicale | TesaMedical.ro

 uniforme medicale

In aceeasi situatie este si halatul medical, care trebuie, de asemenea, sa fie realizat din marteriale de calitate si ales in marimea corecta.

Care este importanta culorilor halatelor medicale?

Totodata, uniformele medicale sunt disponibile intr-o varietate de culori. Desi probabil cei mai multi oameni pun culorile diferite ale uniformelor pe seama preferintelor si trendurilor, in realitate, acestea au roluri foarte clare.

Initial, halatele si uniformele medicale erau disponibile numai in culoarea alba, care reflecta curatenia si imaculatul. In timp, insa, acest lucru s-a schimbat deoarece s-a observat impactul pe care il are urmele de sange de pe acestea.

Prin urmare, in prezent, uniformele medicale nuante de roz sau violet ofera o experienta vizuala linistitoare, la fel cuum este si culoarea violet. In schimb, de evitat sunt culorile rosu, galben, negru si maro, deoarece provoaca anxietate.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.