Cartile lunii septembrie. Recomandarile anticariatului Printre Carti

Toamna e la colt, pe strada anticariatului Printre Carti. Asteptati cu nerabdare zilele ploioase si covorul de frunze de pe aleile din parc? Atat de multe se schimba de la un sezon la altul…la fel si cartile. Cu siguranta, lecturile recomandate pentru lunile de vara vor ramane incrustate intr-un castel de nisip, pe plaja goala, caci toamna transmite despre altceva.

Ce citim in luna septembrie?

Jane Eyre, Charlotte Bronte – Capodopera a literaturii universale, publicata pentru prima data in anul 1995 , impresioneaza prin simplicitatea stilului, si, totusi, prin suspansul firului epic, in lumina reflectoarelor aflandu-se orfana Jane, care lucreaza ca guvernanta la conacul Thornfield. Poveste de dragoste cliseica, ar spune multi, insa zbuciumul sufletesc si lupta interioara a personajului principal, alaturi de punctul culminant al actiunii transformacartea lui Bronte intr-o opera nemuritoare.

Acea vara a renuntarii, Roseanne Hunter – Pentru ca, de cele mai multe ori, toamna aduce retrospectii vizavi de anotimpul ce tocmai a trecut si pentru ca amintirile raman in suflet. Legaturi bolnavicioase, poate, dragoste si viata de familie. Cum va infrunta Perdita, personajul principal, cu provocarile pe care i le arunca viata?

Silver Bay, Jojo Moyes – Roman de dragoste publicat initial in anul 2007 in Marea Britanie, ce isi centreaza actiunea asupra vietii Lisei, a carei viata este data peste cap cand, in Silver Bay, soseste Mike, un englez cu ochi fermecatori care ii da peste cap convingerea ca nu s-ar mai indragosti vreodata de cineva. Traind in trecut, va reusi Lisa sa isi depaseasca teama de nou?

Anticariat Printre Carti | PrintreCarti.ro

anticariat Printre Carti

Doamna Dalloway, Virginia Woolf – Romanul trateaza subconstientul personajelor, analizand comportamente, reactii si actiunile de intreprinse acestea in decursul unei singure zile. Clarissa Dalloway este protagonista romanului, care isi analizeaza existenta pana la cel mai mic detaliu: introspectii se afla la tot pasul, aceasta intrebandu-se permanent daca nu cumva devenise o persoana superficiala, odata cu trecerea timpului. Firul actiunii abordeaza mai multe teme literare impletite, iar autoarea schimba perspectiva de la un paragraf la celalalt, prin stilul sau unic. O lectura perfecta pentru toamna.

Lasati-va purtati „pe aripile vantului” tomnatec, delectandu-va cu aceste 4 romane ale literaturii universale, disponibile pe pagina www.printrecarti.ro

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.