Ce se intampla atunci cand o plomba cade

Exista o serie de urgente stomatologice strans legate de lucrarile dentare. Acestea sunt foarte deranjante si pot implica dureri majore ceea ce inseamna ca pacientul va trebui sa se prezinte de urgenta in cabinetul stomatologic.

Endodontie la microscop pentru restaurare

Plombele pierdute sau sparte sunt considerate urgente. In momentul in care o plomba este sparta sau dislocata va genera disconfort si durere ascutita din cauza marginilor zimtate. Pot sa existe si preocupari estetice in cazul in care plomba se afla in zone vizibile. Pacinetii trebuie sa fie constienti de faptul ca aceste margini sunt ascutite si ar trebui sa se asigure ca limba nu ajunge in zona si nu aplica presiune constant acolo. Pot aparea rani pe limba in momentul in care are loc contactul prelungit intre zona abraziva si ea.

In unele cazuri atunci cand este pierduta o plomba pot aparea rani si pe marginile obrazului. Muchiile ascutite pot sa fie usor remediate prin nivelarea plombei sau a marginilor dintilor, cu ajutorul stomatologului, in timpul unei interventii de urgenta. De asemenea, din cauza plombelor pierdute pot sa apara probleme cum ar fi hipersensibilitatea dentara, durerea scurta si ascutita generata de dentina subiacenta expusa, dupa ce a fost deteriorat materialul de umplere.

Cele mai comune motive pentru care apare deteriorarea unei plombe variaza in functie de mai multe situatie. O cauza comuna este reprezentata de aparitia unei carii sub plomba sau un traumatism ocluzal generat de dantura naturala in timpul mestecarii. Longevitatea materialelor de restaurare poate sa fie tot un factor cheie in rata de supravietuire a unei plombe. Sunt si plombe de foarte buna calitate care pot tine pana la 15 ani si acestea sunt facute din amalgam, cele din compozit pot tine pana la 7 ani in timp ce plombele din ceramica si aur pot avea o durabilitate de 20 de ani.

Urgente stomatologice | endodontie la microscop | plazadent.ro

urgente stomatologice

In timpul programarii de urgenta medicul stomatolog va face si un set de radiografii pentru a evita toate cariile ce pot exista sub dinte, pierderea de os sau posibilele abcese. Examenul clinic va fi relevant pentru a determina motivul esecului restaurarii. In momentul tratamentului se aplica inclusiv endodontie la microscop astfel incat plomba sa ramana la locul sau pentru foarte mult timp. Atunci cand problema este tratata la timp, se recurge de obicei la o noua restaurare sau la utilizarea unei coroane dentare in functie de starea dintelui. Pentru diverse probleme stomatologice va puteti face o programare la https://plazadent.ro/ , cabinet stomatologic in sectorul 6.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.