Cine poate avea nevoie de o orteza pentru mana si de ce?

In timp ce unele dureri sunt trecute usor cu vederea, altele provoaca disconfort si chiar ii impiedica pe oameni sa isi indeplineasca activitatile cotidiene. Daca aceste dureri sunt localizate in zona mainii, cu atat mai important este sa se ia masuri, pentru a le ameliora si chiar trata.

De aceea, in unele cazuri, orteza pentru mana se poate dovedi a fi solutia cea mai potrivita pentru ameliorarea sau chiar prevenirea durerilor. Astfel de dispozitive medicale pot fi purtate in orice parte a membrului inferior, insa cele mai populare sunt ortezele de incheietura, care sunt utile in mai multe situatii:

  1. Orteza de mana pentru sportivi

Una dintre categoriile de persoane care au nevoie si folosesc adesea orteze de mana sunt sportivii. Cum orteza are rolul de a sustine si proteja articulatiile mainii, aceasta este purtat de sportivi in timpul antrenamentelor, pentru a-si proteja articulatiile si a evita accidentarile.

Orteza pentru mana | Fotolii rulante | Med-Tehnica.ro

orteza pentru mana

  1. Afectiunea de tunel carpian

Una dintre problemele cele mai des intalnite care afecteaza incheietura mainii este sindromul de tunel carpian. Acesta poate fi ameliorat si chiar prevenit prin purtarea unor orteze de incheietura care sa sustina articulatiile si sa protejeze nervii de la nivelul acestei zone a membrului superior.

  1. Diferite afectiuni care determina un anumit grad de handicap

Unele afectiuni medicale pot duce la afectarea unor nervi, care pot produce, de exemplu, o paralizie sau un alt tip de handicap, ceea ce va impiedica bolnavul sa isi foloseasca mana in mod corect. In cazul in care handicapul respectiv este intr-un stadiu incipient, orteza de mana poate ajuta la o mai buna mobilitate a acesteia.

In schimb, in cazul unui tip de handicap intr-un stadiu avansat poate fi nevoie chiar de fotolii rulante, care sa le ofere pacientilor o oarecare mobilitate.

De asemenea, pe piata dispozitivelor medicale de reabilitare exista chiar si orteze speciale pentru copii, adaptate membrelor acestora. Astfel de dispozitive, dar si alte instrumente si aparatura medicala, pot fi gasite in magazinul online Med-Tehnica.ro.

Astfel ca ortezele de mana sunt utile unor categorii foarte variate de persoane, indiferent de ocupatie, varsta sau categorie sociala.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.