Criterii de selectie pentru o canapea extensibila

O canapea extensibila este mai mult decat o simpla canapea, indeplineste atat functiile unei canapele obisnuite, cat si functile unui pat. Canapeaua extensibila ofera confort, influenteaza estetica locuintei si imbunatateste considerabil viata utilizatorilor.

Faptul ca o canapea extensibila este atat o canapea, cat si un pat confortabil, reprezinta un avantaj extraordinar, dar ramane la latitudinea cumparatorilor sa se documenteze pentru a alege un model de calitate. Practic, canapeaua extensibila poate fi utilizata atat pentru a acoperi nevoile de relaxare pe timpul zilei, cat si pentru a rezolva problema dormitului, in cazul lipsei spatiului.

Dimensiunile camerei influenteaza decizia pe care o iau persoanele care cumpara o canapea extensibila

Canapeaua extensibila se alege in functie de dimensiunile camerei in care urmeaza sa fie amplasata. Cumparatorii trebuie sa masoare locul in care vor amplasa canapeaua si sa vada dimensiunile totale ale camerei. Nu este indicat ca obiectul de mobilier sa aiba dimensiuni mai mari fata de locul in care va fi amplasat, dar nici dimensiuni fixe, pentru ca utilizatorilor sa le ramana suficient spatiu de manevra in camera.

De asemenea, conteaza si dimensiunile canapelei, adica numarul de locuri si dimensiunea la care ajunge dupa ce este extinsa. Pentru situatiile in care alegerea unei canapele se face si pentru a fi folosita pe post de pat, dimensiunea dupa extensie (180 cm, 200 cm) este cea care trebuie sa ii intereseze pe cumparatori.

Forma canapelei extensibile

Pe piata exista, la momentul actual, canapele de toate formele si pentru toate gusturile, si anume:

  • Canapele modulare;
  • Canapele rectangulare;
  • Canapele in stil frantuzesc;

Canapele | Canapea extensibila | CasaEduard.ro

canapele

  • Canapele in stil englezesc;
  • Canapele sectionale sau coltare.
Cadrul canapelei si sistemul de extensie

Cadrul canapelei este un criteriu de selectie important al acestui obiect de mobilier. Materialele folosite in constructia canapelei se numara printre elementele cheie, cele mai des utilizate fiind PAL, lemn si fier. Lemnul si fierul rezista bine in timp si suporta greutati mari fara a se deforma, in timp ce PAL-ul nu este chiar o solutie recomandata.

Nu in ultimul rand, inainte de a alege o canapea extensibila, este important ca utilizatorii sa se asigure ca sistemul de extensie este unul eficient si care rezista in timp.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.