Sanatatea orala

O buna sanatate orala implica mai mult decat periajul zilnic. Pentru a mentine dintii si gingiile sanatoase pentru cat mai mult timp, exista urmatoarele masuri ce trebuiesc luate:

1. Intelege nevoile tale de sanatate orala. Discuta despre sanatatea ta orala cu medicul tau dentist, fie ca este voba de un cabinet stomatologic din Drumul Taberei, fie ca este vorba de orice alt cabinet. Trebuie sa fiti informati in privinta celor mai bune cai de a mentine sanatatea orala.

2. Elaborati un plan zilnic pe care il urmati fara intrerupere. In functie de sensibilitatea ta dentara, medicul iti va spune ce alimente trebuie sa eviti si cum sa iti ingrijesti cel mai bine dantura, de la tip de periaj, la curatarea cu ata dentara si clatire.

3. Folositi pastele de dinti cu fluor. Atat copii, cat si adulti, trebuie sa foloseasca produse de ingrijire orala pe baza de fluor, deoarece acesta ajuta in prevenirea cariilor dentare si intareste smaltul dintilor.

4. Periajul. Medicul dentist te va invata tehnici de periaj care te vor pazi de depunerea de tartru, ce afecteaza atat sanatatea dintilor, cat si a gingiilor. Foloseste ata dentara asa cum te-a invatat medicul tau dentist si introdu in tehnica de curatare orala apa de gura pe baza de fluor pentru prevenirea aparitiei cariilor si evitarea situatiei in care trebuie sa va montati un aparat dentar din safir. 

5. Discuta cu intreaga familie despre sanatatea orala si despre pericolele la care se expun daca nu isi ingrijesc corect dintii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.